Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulun odotus alkaa myyjäisillä ja konserteilla

Ensi sunnuntaina syttyvät ensimmäiset adventtikynttilät merkiksi joulun kirkollisen juhlakauden alkamisesta. Tuleva viikonloppu onkin monien myyjäisten ja musiikkitapahtumien runsaudensarvi.

Viikonloppu on myös suosittua pikkujoulujen aikaa, joulun odotukseen voi virittäytyä vaikkapa elävän musiikin säestyksellä.

Uusi Lahti kokosi poimintoja ensimmäisen adventin monipuolisesta tapahtumatarjonnasta.

Joulumyyjäiset

Ahtialan–Koiskalan nuorisoseura järjestää joulumyyjäiset ja kirpputorin lauantaina 26.11. kello 10–15 Ahtialan seurantalossa, Ahtialantie 137.

Perinteisissä adventin aaton joulumyyjäisissä voi piipahtaa lauantaina 26.11. kello 11–13 Launeen kirkossa, Tapparakatu 22. Myytävänä on muun muassa joululaatikoita, kahvilassa voi nauttia riisipuuroa ja torttukahvit.

Lahden Yhteiskoulun, Kirkkokatu 2, joulumyyjäisissä sunnuntaina 27.11. kello 10–13 on tarjolla muun muassa jouluisia leivonnaisia, ja tilaisuudessa esiintyy koulun musiikkiluokkien oppilaita. Tuotto käytetään oppilaiden hyväksi. Myyjäiset pidetään koulun ruokalassa.

Konsertit

Päihdetyön tukikonsertti Bridge over troubled water perjantaina 25.11. kello 19 Ristinkirkossa, Kirkkokatu 4, mukana Voice of Finland -voittaja Kalle Virtanen, Marko Jantunen ja Pasi Tuomaila. Tuotto käytetään ennaltaehkäisevään päihdetyöhön Päijät-Hämeessä. Normaalilippu 17,50 euroa.

Pro Puun joulu alkaa Barokkiyhtye Galantinan konsertilla lauantaina 26.11. kello 18 Pro Puu -keskuksessa, Satamakatu 2A . Galantina on vanhan musiikin yhtye, joka soittaa täysbarokin musiikkia alkuperäissoittimien kopioilla. Konsertissa on väliaika ja istumapaikkoja on rajoitetusti. Käsiohjelma 10 euroa.

Kuoromusiikkia on tarjolla Club Cayassa lauantaina 26.11. kello 21 Sammiosalissa, Päijänteenkatu 9. Konsertissa lauluyhtye Caya esittää populaarimusiikin klassikoita kuten Queenin, Janis Joplinin ja Adelen musiikkia. Liput 18,70 euroa.

Kaihon karavaanin joulu -konsertissa suosikkiyhtyeen kanssa musisoivat Jesse Kaikuranta ja Janna lauantaina 26.11. kello 19 Ristinkirkossa, Kirkkokatu 4, liput 39 euroa.

Rauhaa Jouluun! -konsertti alkaa sunnuntaina 27.11. kello 17 Nastolan kirkossa, Kukkastie 18. Luvassa on jouluista, tuttua ja vähän tuntemattomampaakin musiikkia, solisteina sopraano Pia Raanoja, sopraano Minja Vuorentausta ja mezzosopraano Anita Vuorentausta, joita säestää pianolla Maarit Peltomaa.

Hoosianna-tuomasmessussa voi laulaa yhdessä Hoosiannaa ja kauneimpia joululauluja sunnuntaina 27.11. kello 18–19.15 Ristinkirkossa, Kirkkokatu 4. Mukana ovat Lahden Gospelkuoro ja trio johtajanaan Marjaana Turunen. Messun jälkeen syödään yhteistä iltapalaa kirkon alakerrassa.

Perinteeksi muodostunutta Armas Maasalon juhlavaa adventtivesperiä vietetään sunnuntaina 27.11. kello 18 Launeen kirkossa, Tapparakatu 22. Mukana Launeen kirkkokuoro.

Pikkujoulubileet

Pikkujoulubileet perjantaina 25.11. kello 20 alkaen Möysän Musaklubissa, Hämeenkatu 16, missä lauteille nousevat Disco Inferno, Heavy Metal Revolution ja Hittiorkesteri Aimo, liput 15 euroa.

Sibeliustalon pikkujoulubileissä tunnelmaa nostattavat Juha Tapio ja Stig, tapahtuma alkaa lauantaina 26.11. kello 20 Metsähallissa, Ankkurikatu 7. Stig nousee lavalle kello 21 ja Juha Tapio kello 23, liput alkaen 47,50 euroa.