Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mankelien määrä kasvaa 500:aan ensi vuonna – kaupunkilaiset pääsevät ehdottamaan paikkoja uusille asemille

Kaupunkipyörä Mankelit ovat saaneet Lahdessa vankan suosion, minkä vuoden niitä tulee ensi vuonna katukuvaan tuplasti lisää.

Tähän asti kaupunkilaisten käytössä on ollut 250 pyörää, jollaisen on voinut napata alleen 31 Mankeli-asemalta. Jatkossa tarjolla tulee olemaan 500 pyörää, ja asemiakin tulee olemaan yli 60.

Uusia asemapaikkoja etsittäessä kaupunki haluaa kuulla kaupunkilaisia, lupaa vuorovaikutussuunnittelija Pauliina Kivineva Lahden kaupungilta.

– Uusia asemapaikkoja etsiessä haluamme kuulla myös kaupunkilaisia, niistä on tulossa kysely ja työpaja.

Lahtelaiset ovat löytäneet sähköavusteiset kaupunkipyörät, jotka otettiin virallisesti käyttöön viime keväänä. Kivinevan mukaan oli alun perinkin ajatuksena, että jos pyöristä tulee suosittuja, niiden määrää voidaan lisätä.

– Ja koska niillä on ollut tosi hyvää käyttöä, lautakunta teki tästä päätöksen. Erityisesti opiskelijat ovat ottaneet ne omakseen. Ehdottomasti haluamme tukea systeemiä, joka selkeästi toimii.

Kun pyörien määrä kasvaa, tarvitaan niille myös lisää pysäköintipaikkoja eli asemia.

– Asemia on tarkoitus lisätä. Siitä ollaan tekemässä tässä syksyn aikana vielä karttakyselyä, eli selvitämme, mihin kuntalaiset niitä haluaisivat.

Samalla on myös tarkoitus selvittää, ovatko nykyiset asemat oikealla paikallaan, vai pitäisikö niitä siirtää parempaan paikkaan lähistöllä.

– Eli nykyiset asemat pysyvät, mutta selvitellään, olisiko parempi paikka vaikka kymmenen metrin päässä.