Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jousisoitinten teemaviikko konservatoriossa – ohjelmassa konsertteja ja luentoja

Lahden konservatoriossa vietetään ensi viikolla Jousi soikoon -teemaviikkoa. Oman väen lisäksi konservatorio kutsuu kaikkia lahtelaisia teemaviikon avoimiin tapahtumiin ja konsertteihin.

Viikon asiantuntijavieraisiin lukeutuva aivotutkija Minna Huotilainen luennoi teemalla Musiikki on aivojen kuntosali Felix Krohn –salissa tiistai-iltana 22.11. klo 18. Huotilainen kertoo, mitä aivoissa tapahtuu, kun kuulemme musiikkia tai kun soitamme ja laulamme.

Viikon toinen yleisölle avoin luento käsittelee esiintymisjännitystä ja siitä vapautumista. Pelosta vapautuminen ja luovuuden löytyminen –luennon pitää esiintymisvalmentaja ja Sibelius-Akatemian lehtori Erja Joukamo-Ampuja perjantaina 25.11. klo 15.

Teemaviikko huipentuu päätöskonserttiin lauantaina, 26.11 klo 17. Konsertin johtavat vierailevat viulutaiturit Aleksi Kotila ja Juho Valtonen. Jo tätä ennen nuoret jousisoittajat esiintyvät musiikki-illassa keskiviikkona ja Tero Latvalan viulun soiton mestarikurssin osallistujat omassa konsertissaan torstaina.

Jousisoittajien osalta viikkoon sisältyy niin työpajoja, mestarikursseja kuin orkesteriharjoituksiakin. Työpajoista vastaavat konservatorion omat jousisoitinopettajat.