Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Majakkaseuran Perämeri-kiertue Kino Iiriksessä sunnuntaina

Suomen Majakkaseuran perinteinen syyskiertue saapuu jälleen tämän viikon sunnuntaina Lahteen. Kiertueen teemana on tällä kertaa Perämeri.

Mukana on ainutlaatuista kaitafilmiä.

Kiertueella juhlitaan kahta juuri 150 vuotta täyttänyttä Perämeren majakkaa, Ulkokallaa ja Marjaniemeä. Tapahtuman kärkenä on puolen tunnin mittainen dokumenttielokuva Ulkokalla - sukuni aika majakkasaarella. Se kertoo yhden suvun tarinan Ulkokallan etäisellä ja karulla majakkasaarella Kalajoen edustalla. Tämän Pirkolan suvun tarina saarella jatkuu edelleen. Mukana on ainutlaatuista kaitafilmiä ja muuta arkistomateriaalia elämästä saarella ja sen naapurisaaressa Maakallassa.

Elokuvan jälkeen Pekka Väisänen kertoo Perämeren historiasta ja tarinoista Majakkaseuran uuden kirjan pohjalta. Teos Perämeri – 500 vuotta meritietä pohjoiseen ilmestyi lokakuun lopussa. Se kertoo niin alueen merimerkeistä, luotseista, haaksirikoista kuin muutenkin merenkulun historiasta alueella. Ihmisten tarinat ovat pääosassa.

Tapahtuman ajan Kino Iiriksen toimistossa pidetään Majakkaseuran perinteiset myyjäiset, joista saa mm. Perämeri-kirjaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Se alkaa Kino Iirisessä sunnuntaina klo 11.30. Myyjäiset alkavat jo klo 11.