Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paleface johdattaa Pimeästä valoon Ristinkirkossa

Vuotuinen Pimeästä valoon -tapahtuma ottaa tänä vuonna hypyn kohti uutta, kun lahtelaismuusikko Miikka Kallion tuottaman tapahtuman tähtivieraaksi saapuu suomalainen rap-artisti Paleface. Mielenterveysviikkoon liittyvä tapahtuma järjestetään maanantaina 21.11. klo 19 Ristinkirkossa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Konsertti taltioidaan ja julkaistaan myöhemmin valtakunnallisen mielenterveysviikon aikana Lahden seurakuntien Youtube-kanavalla. Tallenne sisältää musiikin lisäksi keskusteluosuuksia, joissa äänessä on Palefacen lisäksi muun muassa pappi Kari Kanala.

Suomen tunnetuimpiin rap-artisteihin kuuluva Paleface alias Karri Miettinen on on julkaissut yhdeksän sooloalbumia ja vieraillut kymmenillä levyillä.

Vuonna 2020 Paleface palkittiin Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla teoksellaan Kolmetoista kertaa kovempi – Räppärin käsikirja. Hänet on palkittu myös Emma-gaalassa Vuoden miessolistina, ja lisäksi Helsinki–Shangri-La -albumi noteerattiin vuonna 2010 Etno-Emmalla. Paleface on tunnettu ihmisoikeuksia ja solidaarisuutta puolustavasta toiminnastaan ja kannanotoistaan.

Miikka Kallio tunnetaan monipuolisesta muusikkoudestaan sekä rajoja ylittävistä konserteistaan. Pianisti-urkuri-säveltäjä on toteuttanut viime vuosina useita konserttikokonaisuuksia Ristinkirkon yöstä Lahen Suvivirteen sekä joulu- ja pääsiäisajan konsertteihin. Konsertteja on toteutettu elävän yleisön edessä, verkkolähetyksinä sekä liveä ja striimiä yhdistävinä hybrideinä. Kallio on toiminut vakiintuneesti myös Pimeästä valoon -konserttien tuottajana.

Pimeästä valoon -tapahtuman järjestävät päijäthämäläiset mielenterveysjärjestöt yhdessä Surunauha ry:n ja Lahden seurakuntien kanssa. Järjestöistä mukana ovat FinFami ry, Etelä-Suomen Klubitalot ESKOT ry, EHYT ry, Miete ry ja Lahden seudun Kriisikeskus. Tapahtuman kumppanina on Lahden kumppanuuspöydät.

Mielenterveysviikkoa vietetään tänä vuonna 20.−27. marraskuuta. Teemaviikko käynnistyy perinteisesti viikon kynttilätapahtumilla. Mielenterveysviikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, seminaareja ja tempauksia ympäri maata.