Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden lahtelaisen tunnustus ikä­ihmisiä auttavasta toiminnasta

Vuoden lahtelainen 2022 -tunnustus on myönnetty toiminnanjohtaja Jonna Piipponen-Karkulowskille ja hänen vetämälleen Lahden Lähimmäispalvelu ry:lle.

Kyseessä on vuonna 1987 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, joka tukee ikäihmisten kotona-asumista järjestämällä heille vapaa-ajan toimintaa, vapaaehtoistoimintaa ja asiakasmaksullista kotipalvelua.

Tunnustuksen myöntänyt Lahti-seura toteaa perusteluissaan, että yhdistyksen toiminta tuo eri ikäisiä ihmisiä yhteen vähentäen yksinäisyyden kokemusta.

Samalla Lahti-Seura onnittelee Lahden Lähimmäispalvelua sen äskettäin saamasta Vuoden vanhusteko -palkinnosta. Työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen eläkejohtaja Outi Pekkarinen perusteli kyseistä palkintoa näin: ”Kiinni elämässä -toiminnan ansiosta kotona asuvien lahtelaisten ikäihmisten hyvinvointi on lisääntynyt. Kaupunkiin on syntynyt ikäihmisten avoin yhteisö, johon voi kuulua itselle sopivalla tavalla. Ikääntyneiden ääni, tarpeet ja oma kulttuuri ovat tulleet hankkeen toiminnan myötä nähdyksi, kuulluksi ja tunnistetuksi paremmin”.