Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahden Seurahuone palkittiin Euroopan vastuullisimpana hotellina kansainvälisessä kilpailussa

Lahden Seurahuone palkittiin kansainvälisessä World Luxury Hotel Awards -kilpailussa Euroopan vastuullisimman hotellin palkinnolla sekä arvostetulla World Luxury Hotel Award -tunnustuksella Turkin Antalyassa viime lauantaina järjestetyssä palkintogaalassa.

World Luxury Hotel Awards myöntää vuosittain tunnustuksia maittain, maanosittain ja maailmanlaajuisesti. Voittajat valitaan joka vuosi hotelliasiakkaiden ehdottamien hotellien joukosta. Tänä vuonna ehdolla oli noin kaksituhatta hotellia ja lomakohdetta.

Kilpailuun valittavien hotellien ja lomakohteiden tulee täyttää kriteerit erinomaisista puitteista ja palvelun huippuosaamisesta.

130 vuotta tänä vuoonna täyttävän hotellin iskulause kuuluu ”Hienot hetket eivät ole sattumaa”. Se tarkoittaa, että vieraiden vierailuista pyritään tekemään ikimuistoisia eri keinoin tietoisesti, tänä päivänä lähes sadan työntekijän voimin.

Vastuullisuus on yksi Seurahuoneen toiminnan ydinarvoista. Tämä näkyy konkreettisesti monin tavoin.Ravintolan menuissa suositaan lähellä tuotettuja sekä sesongin mukaisia raaka-aineita. Hotellin lämmitys-, vesi- ja energiankulutusta seurataan tarkasti ja materiaalivalinnoissa suositaan kierrätysmateriaaleja ja muita ekologisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi Loft Housen kylpyhuoneiden puukomposiittikalusteet on valmistettu Suomen metsien puusta.

Lahden Seurahuoneelle on aiemmin myönnetty kansainvälinen ympäristömerkki Green Key sekä Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkki.

Tunnustuksen saaneet yritykset täyttävät matkailua edistävän Visit Finlandin luoman kriteeristön, joka huomioi niin taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen kuin kulttuurisenkin kestävyyden. Nyt pokattu Luxury Sustainable Hotel -palkinto täydentää vastuullisuustunnustuskokoelmaa.

– Meille on kunnia-asia, että saimme tällaisen kansainvälisen tunnustuksen ja että hotellimme palkittiin nimenomaan vastuullisuuskategoriassa, vieläpä Lahden Seurahuoneen juhlavuonna. Suuri kiitos koko henkilökunnallemme, iloitsee hotellijohtaja Marika Haavisto.

Lahden Seurahuoneen nyt saama tunnustus ei ollut ensimmäinen laatuaan, sillä hotelli palkittiin World Luxury Hotel Award -gaalassa vuonna 2015 Euroopan parhaana kaupunkihotellina.