Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahdessa ensi kesänä 25 lajin SM-kisat yhden viikon aikana

Ensi kesänä Lahdessa järjestettävällä SM-viikolla kilpaillaan neljän päivän aikana yhteensä 25 lajin suomenmestaruuksista. Olympiakomitean tapahtumakirjoon kuuluva SM-viikko esittelee suomalaiselle yleisölle tuttuja ja myös ehkä hieman tuntemattomampia lajeja.

Lahden SM-viikolle ilmoittautui määräaikaan mennessä 20 lajiliittoa ja 25 lajia. Joukossa on sekä kokeneita SM-viikon kävijöitä että aivan uusia lajituttavuuksia. Ensimmäistä kertaa SM-viikolla nähdään mm. salibandya, mölkkyä ja tanssin Latin 1on1, jossa kilpaillaan ensi kertaa Suomen mestaruuksista.

Kattaus on hieno läpileikkaus suomalaisen urheilun monipuolisuudesta.

Kesän 2023 lajit ovat avovesiuinti, beach taekwondo, biljardi, coastal-soutu, frisbeegolf, jousiammunta, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, lippupallo, maratonmelonta, mölkky, otevoimailu, petanque, puuvenesoutu, pyöräsuunnistus, rantavesipallo, rullaluistelu, salibandy, tankotanssi, tanssi/latin 1on1, ultimate, Vahvin SM ja x-trial. Muutama laji vahvistunee vielä myöhemmin.

– Lahdesta löytyvät mukaan ilmoittautuneille lajeille hyvät puitteet ja suorituspaikat, ja etäisyydet kisapaikkojen välillä ovat kohtuullisen lyhyet. Ja mikä parasta, Lahden alueelta löytyy lähes kaikille lajeille myös laadukkaat harrastusmahdollisuudet ja -paikat, toteaa Lahden kaupungin liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.

SM-viikon operatiivisesta toteuttamisesta vastaava tuottaja Päivi Harri iloitsee laajasta lajikirjosta.

– SM-viikon ensi kesän kattaus on hieno läpileikkaus suomalaisen urheilun monipuolisuudesta. On suuri ilo tuoda näiden lajien huippu-urheilijat Lahden mainioihin olosuhteisiin osaksi kaupungin urheilutapahtumien supervuotta.

SM-viikko järjestetään Lahdessa 3.–6. elokuuta 2023.