Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mukkulan Rotarypuisto sai uusia puita istutustalkoissa

Rotarit järjestivät puiden istutustalkoot Mukkulassa sijaitsevassa Rotarypuistossa viime sunnuntaina. Istutettavat puut tulivat Lahden kaupungilta, jonka asiantuntijat ovat suunnitelleet ja pohjustaneet istutettavien puiden paikat ja kartoittaneet poistettavat, huonokuntoiset puut.

– Olen erittäin iloinen, että vuosi sitten kesällä ääneen lausumani toive tämän puiston kunnostamisesta on saanut myönteistä suhtautumista osakseen niin Lahden kaupungilta, Lahden Frisbee Club ry:ltä, lähiyhteisöltä kuin rotareiltakin, rotareiden edustaja Eila Parviainen iloitsee.

Keväällä puistossa järjestettiin lähitalojen asukkaille katselmus, jossa käytiin läpi suunnitelmat puiston kehittämiseksi. Puiden istutuksessa otetaan huomioon alueen käyttö talvisin hiihtolatuna ja ympäri vuoden frisbeegolfin tarpeisiin.

Mukkulan koulun oppilaat ovat rakentaneet hyönteishotelleja, joita on ripustettu alueen puihin. Talkoissa sunnuntaina puistoon tuotiin myös yksi omilla jaloillaan seisova hyönteishotelli. Osa kaadettujen puiden rungoista jätettiin alueelle hyönteisiä varten.

Puistoon voidaan tulevaisuudessa istuttaa lisää kasvillisuutta eri käyttötarpeet huomioiden. Mukkulan puistoa kehitetään yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa niin, että luonnon monimuotoisuus huomioidaan entistä paremmin.

Suomen Rotarien puisto perustettiin Lahteen 1966 ja aiemmin se tunnettiin erityisesti Lahden golfkenttänä. Uusi kenttä avattiin Takkulaan 1985, jolloin Mukkulan alue jäi puistokäyttöön.