Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kadonnut Lahti herää henkiin kuvakirjassa

Lahti-kuvien keräilijä Pertti Hammar julkaisi yli 400 kuvan kirjan, jonka sivuilla näkyy kaupungin iso muutos. Mukana myös aiemmin julkaisematonta materiaalia.

Pertti Hammarin 2,5 vuoden mittainen urakka sai huipennuksensa muutama viikko sitten, kun hänen tekemänsä kirja Lahti – historian kertomaa tuli painosta ja ilmestyi myyntiin paikalliseen kirjakauppaan. Moni lahtelaisesta kotiseutuhistoriasta kiinnostunut muistaa Hammarin jo hänen aiemmista kirjoistaan, joista erityisesti muutama vuosi sitten ilmestynyt Kylästä kaupungiksi oli hyvin suosittu.

Hammar on eläkkeellä oleva entinen kirjapainoyrittäjä, joka on kerännyt mittavaa Lahti-aiheista kuva- ja postikorttikokoelmaansa pitkään. Hänen aiempi kirjatuotantonsa on tullut jo sen verran tutuksi ihmisille, että monet ovat tarjonneet oma-aloitteisesti kuviaan julkaistavaksi. Niinpä Hammar on saanut tuoreimpaan kirjaansa monia harvinaisia kuvia, joita ei ole aiemmin julkaistu.

Hammar on rajannut teoksensa siten, että uusimmat kuvat ovat 1960-luvulta. Osa tuoreimmassa kirjassa olevista kuvista on samoja kuin Kylästä kaupungiksi -kirjassa, koska siitä ei ollut enää mahdollista ottaa uusintapainoksia kirjan painaneen kirjapainon konkurssin vuoksi.

Tuoreimmasta teoksesta on otettu 1 000 kappaleen painos ja sitä on myytävänä ainakin Suomalaisessa kirjakaupassa.