Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paikallisten kuorojen ja lauluyhtyeen yhteinen ponnistusäänitettiin pitkän odotuksen jälkeen

Kuorojen toiminta on ollut vaikeuksissa viimeisten kahden vuoden aikana koronarajoituksista johtuen. Lahdessa kolme musiikkitoimijaa, Filianna-kuoro, Lahden Mieskuoron Reilu tusina ja Lauluyhtye Caya, yhdistivät voimansa ja taltioivat talkootyönä Prinsessalle-kappaleen tuomaan lohtua ja valoa.

Kaikki alkoi vuonna 2018, kun muusikko Sami Ulmanen sovitti Prinsessalle-kappaleen kuorolle ja kahdelle lauluyhtyeelle.

Ulmanen on Lahden musiikkiteatterilinjan kasvatti ja hän toimi tuolloin Lahden Mieskuoron johtajana. Kappale esitettiin “Pimeästä valoon, musiikkia ja sanoja surusta iloon” -tilaisuudessa marraskuussa 2019.

Kaunis kappale ja taidokas sovitus jäi mieliin. Koettiin, että siitä olisi syytä tehdä tallenne laajempien yleisöjen ulottuville. Poikkeusolot pistivät kuitenkin tämänkin yhteistyön jäihin.

Ajatusta alettiin herätellä uudestaan viime vuoden lopulla. Tänä syksynä tallennus vihdoin toteutui. Projekti toteutettiin puhtaasti talkoovoimin. Ulmanen matkusti johtamaan harjoituksia sekä tallennusta Jyväskylästä Lahteen. Äänitallennuksen sekä editoinnin teki Caya-lauluyhtyeen johtaja Stefan Andersen.

Onnistuneen äänityssession päätteeksi Ulmanen totesi:

– Tämä projekti jäi kesken Lahden vuosiltani. Nyt se on tehty.