Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Launeen keskuspuistoon uusi yleissuunnitelma – kaupungin edustajat keräävät kommentteja kojulla torstaina

Selvitettävänä muun muassa uusia kulkureittejä. Asukkailta toivotaan ideoita.

Launeen keskuspuiston yleissuunnitelman laatiminen on käynnistynyt. Yleissuunnitelman tavoitteena on parantaa puiston käytäväverkostoa, tarkastella tilavarausta arboretumin laajentumiselle, päivittää leikkialueita ja leikkivälineitä sekä kunnostaa skeittialue. Keskuspuistosta halutaan luoda mahdollisimman monipuolinen ja hyvin sen käyttäjiä palveleva vapaa-ajan viettopaikka.

– Launeen keskuspuisto on lahtelaisille tärkeä. Yleissuunnitelman tarkoitus on päivittää puiston palveluita ja kehittää puistosta entistä paremmin käyttäjiä palveleva kokonaisuus, kertoo suunnitteluhortonomi Anniina Saimakoski kaupungin tiedotteessa.

Haluamme ottaa eri käyttäjäryhmät huomioon.

Suunnitteluhortonomi Anniina Saimakoski

– Selvitämme muun muassa, onko puistossa tarvetta lisätä kulkureittejä, sekä mille alueille arboretumia olisi mahdollista laajentaa. Leikkialueella uusitaan välineistöä ja liikennekaupunkia päivitetään. Haluamme ottaa eri käyttäjäryhmät huomioon ja toivomme, että asukkaat osallistuvat puiston kehittämiseen yleissuunnitelman laatimisen aikana, Saimakoski jatkaa.

Launeen keskuspuistoon kuuluu Perhepuiston leikkialue, arboretum, parkourpuisto, rullaluistelu- ja skeittialue, koirapuisto, tapahtumakenttä sekä sorsalampi.

Asukkaat otetaan mukaan suunnitteluun jo alkuvaiheessa. Kaupungin asiantuntijat päivystävät pop-up-kojulla Launeen perhepuistossa torstaina 15.9. kello 16–18.30. Tilaisuudessa kerätään palautetta ja toiveita puiston kehittämiseksi niin lapsilta kuin aikuisiltakin. Erityisen kiinnostuneita kaupungin edustajat ovat kuulemaan, miten puiston polkuverkostoa voisi parantaa sekä millaisia muita kehityskohteita puistossa on.

Launeen keskuspuiston suunnitteluun voi osallistua myös vastaamalla verkkokyselyyn 2.10. mennessä osoitteessa www.lahti.fi/keskuspuisto