Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahden kaupunginhallitus ja johtavat virkamiehet tällä viikolla matkalla Ranskan Grenoblessa – kustannukset arviolta 30 000 euroa

Lahden kaupunginhallitus on tämän viikon tiistaista perjantaihin matkalla Ranskan Grenobleen, joka on nykyinen Euroopan ympäristöpääkaupunki.

Kaupunginhallitus on matkalla lähes kokonaisuudessaan, pois matkaseurueesta on jäänyt vain Kalle Aaltonen (Pro Lahti). Lisäksi matkalle osallistuu johtavia viranhaltijoita ja valtuuston puheenjohtajia, jolloin matkaseurueessa on 18 henkeä. Matkan kustannusarvio on noin 30 000 euroa.

Kaupunginhallituksen pu-heenjohtaja Sirkku Hildén (sd.) toteaa, että osittain matkassa kyse on Lahdessa viime vuonna vietetyn ympäristöpääkaupunkivuoden sopimusehdoista.

– Velvollisuutemme on tehdä yhteistyötä tulevan ja sitä seuraavan ympäristöpääkauupungin kanssa.

Matkalla lahtelaiset tutustuvat muun muassa paikalliseen yritys- ja yliopistoyhteistyöhön.

– Tutustumme myös uusiin kaupunkikehityshankkeisiin, erityisesti pyöräilyn ja joukkoliikenteen edistämiseen.

Lisäksi kaupungit vaihtavat tietoa ympäristöratkaisuista ja erityisesti EU:n 100 ilmastoneutraalia ja älykästä kaupunkia -ohjelmasta. Kaupunginhallitus myös osallistuu konferenssiin, jossa kaupunkien edustajat jakavat kokemuksia kaupunkien kehittämisestä.

Erityisesti talviurheilusta tunnetut Lahti ja Grenoble ovat lähes samankokoisia kaupunkeja.