Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahen lavalla tavataan - viikonlopun Mastofestareilla esiintyy nuoria artistilupauksia

Lahden keskustassa nautitaan kulttuurista tulevana viikonloppuna. Perjantain ja lauantain aikana Mastofestareiden elämyksiä pääsee kokemaan kauppatorilla sekä eri puolilla keskustaa. Useat paikalliset yritykset ovat mukana festivaaleissa järjestäen ohjelmaa tiloissaan.

Lahen lavalla nähdään monipuolinen kattaus esittäviä taiteilijoita. Heidän joukossa ovat muun muassa nuoret artistit Lazzi (Lassi Metso), 20, sekä Cege (Cege Garçon), 18.

– Esitän modernia hiphopia eli kun nykyään voi sekoittaa monia genrejä, niin tämä on mielestäni sellaista rajoja rikkovaa musiikkia, Lazzi avaa.

– Esiinnyn toista kertaa Lahen lavalla, ja tällä kertaa settini on viimekertaista pidempi, mikä on siistiä. Aiemmin olen näytellyt harrasteteatterissa, mistä olen kerryttänyt esiintymisvarmuutta.

Cege tekee musiikkia tuottajansa Airyn kanssa, ja heidän esityksensä kulkee nimellä Todistus. Samaa nimeä kantaa heidän työstössä oleva albuminsa, jossa on vaikutteita nykyhiphopista, R&B:stä sekä popista.

Tämä on mielestäni rajoja rikkovaa musiikkia.

Lazzi

– Tykkäämme tehdä vähän kaikenlaista musiikkia, koska emme halua asettaa itseämme johonkin tiettyyn häkkiin, Cege toteaa.

– Esitämme Mastofestareilla tulevan albumin kappaleita. Olemme huolellisia kappaleiden kanssa, koska haluamme päästä menestykseen, Cege kertoo.

Molempien artistien keikat koetaan lavalla perjantaina, ja he odottavat esiintymistä innostuneen kuuloisina.

– Odotan yleisöä, ja että olisi hyvä fiilis vetää keikka. En rajaa sitä, kelle kappaleeni on suunnattu, joten vähän jännittää millaista porukkaa tulee, Lazzi pohtii.

– Pidän esiintymisestä, ja on aina hienoa, jos saa tuotua esiin uusille kuulijoille tuotantoaan.

Myös Cege on innoissaan tulevasta keikasta.

– Se, että pääsee nauttimaan lavasta ja ihmisistä, tuomaan omaa energiaa muille ja näyttämään mihin pystytään ovat asioita, mitä odotan keikalta.

Mastofestarit huipentuvat lauantai-iltana klo 23 Ristinkirkon yöhön, jossa urkuri Miikka Kallio yhdistää rumpali Jakke Saarisen kanssa kirkkourut ainutlaatuisella tavalla konemusiikkiin.

Ohjelmaopas: www.lahti.fi/vapaa-aika/tapahtumajarjestajalle/mastofestarit/