Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheilukeskus jälleen leffanäyttämöksi viikonloppuna

Lahden urheilukeskuksessa järjestetään Monttu Kino -elokuvanäytöksiä, joissa hyödynnetään stadionin videotaulua.

Toista kertaa järjestettävän tapahtuman ohjelmistossa on kaksi elokuvaa. Lauantai-iltana nähdään tieteiselokuva Gravity, jonka pääosissa ovat Sandra Bullock ja George Clooney. He näyttelevät vuonna 2013 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa astronautteja, jotka yrittävät selviytyä maahan avaruussukkulansa tuhouduttua. Avaruusseikkailu alkaa illan pimetessä kello 21.

Sunnuntaina on vuorossa koko perheelle suunnattu Lego-elokuva kello 14 alkaen.

Näytösten yhteydessä kuullaan myös musiikkia: lauantai-iltana esiintyy Duo Karhos ja sunnuntaina All Round Iida Niemi.

Elokuvia katsotaan stadionin katetussa katsomossa sateelta suojassa. Paikalle voi tuoda omaa naposteltavaa, mutta alueella on myös myyntipisteitä.

Viime vuonna stadionin yleisölle näytettiin E.T. sekä alkuperäinen suomeksi puhuttu Leijonakuningas. Monttu Kinon taiteellinen johtaja Vesa Ruotonen pitää ensimmäisestä kerrasta saatuja kokemuksia rohkaisevina.

– Monttu Kino syntyi Lahden ympäristöpääkaupunkivuotena. Vastaanotto oli riemuisa, ja korona-rajoitusten puitteissa paikat olivat täynnä.

Tapahtuman järjestäjänä toimivan Lahden Kalevan toiminnanjohtaja Jarmo Heino muistuttaa, että tapahtuman tuotto menee hyvään tarkoitukseen.

–  Kaleva järjestää matalan kynnyksen ohjattua liikuntaa lapsille ja nuorille. Monttu Kino on luonteva tapa tukea lahtelaisten ja perheiden hyvinvointia. Tuotto käytetään juniorien toimintaan. Yhteistyökumppaneita on hyvä määrä, sillä uusia on tullut mukaan. Monttu Kino on hauska elämys, jolla saadaan aikaiseksi hyvää.

Tapahtuman lippuja on myynnissä osoitteessa lippu.fi ja R-kioskeilla sekä myös stadionilla tuntia ennen näytösten alkua. Yksi lippu maksaa 6,5 euroa, perhelippu 16 euroa.