Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kariniemenmäen uusien portaiden rakennus vauhtiin, valmista pitäisi olla lokakuussa

Vesijärven rannasta Kariniemenmäelle johtavien portaiden rakentaminen alkaa tällä viikolla. Maisemaportaat, joita voi myös käyttää kuntoiluun, rakennetaan Satamaraitilta ylös puistometsän kautta Kariniemen puistotielle. Portaat päättyvät kuvataiteilija Olavi Lanun Hellä Kivi -teoksen läheisyyteen.

Portaiden linjaus on suunniteltu niin, että nykyiset paikalla olevat arvokkaat metsän yksittäispuut ja maisemakivet voidaan säästää. Portaat valaistaan niiden alapintaan asennettavalla led-valaistuksella. Noin 120 metriä pitkien portaiden rakentamisaika on arvioitu kahden kuukauden mittaiseksi. Kohteet merkitään maastoon ja työalueelta poistetaan pieniä puita.

Rakennustöiden aikana suljetulla työmaa-alueella liikkuminen on kokonaisuudessaan kielletty. Alueella liikkuvien toivotaan noudattavan työmaan opastus- ja rajoitusmerkintöjä, jotka ulottuvat Satamaraitille ja Kariniemen puistotielle. Portaiden on arvioitu valmistuvan lokakuun puoliväliin mennessä.