Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien listoille tipahtelee lahtelaisille tuttuja nimiä

Ensi vuoden eduskuntavaaleihin on vielä aikaa reilut seitsemän kuukautta, mutta ehdokaslistojen rakentelu on jo hyvässä vauhdissa puolueissa. Listoille on jo ilmestynyt tai ilmestymässä myös monia lahtelaisille tuttuja nimiä.

Entinen kansanedustaja Ilkka Viljanen tiedotti sunnuntai-iltana pyrkivänsä ehdokkaaksi tuleviin eduskuntavaaleihin, mitä olikin jo osattu epävirallisesti spekuloida.

Nykyään Viljanen toimii Asikkalan kunnanhallituksen puheenjohtajana ja Päijät-Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtajana sekä aluehallituksen jäsenenä. Lahdessa asuessaan Viljanen oli muun muassa valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Tässä vaiheessa Asikkalan kokoomus on asettanut Viljasen ehdolle puolueen ehdokkaaksi, virallisesti ehdokkuus vahvistuu myöhemmin. Kokoomuksen Hämeen piiri nimesi jo kesäkuun alussa ensimmäiset paikalliset eduskuntavaaliehdokkaat. Lahtelaisista listalle valittiin jo tuolloin Milla Bruneau ja Teresa Rautapää.

Myös demareiden keskuudessa ehdokasasettelun valmistelu etenee. Lahden Sos.-Dem. Työväenyhdistys päätti viime viikolla esittää Mika Karin ja Sirkku Hildénin nimeämistä puolueen kansanedustajaehdokkaiksi.

Kari toimii tällä hetkellä kolmannen kauden kansanedustajana ja tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajana. Hildén toimii Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Lahden Sosialidemokraattinen Naisyhdistys puolestaan valitsi aiemmin elokuussa Marju Markkasen eduskuntavaaliehdokkaaksi SDP:n Hämeen jäsenäänestykseen. Markkanen toimii nykyään sivistyslautakunnan puheenjohtajana.

Lopullisesti sosialidemokraattien kansanedustajaehdokkaiden asettamisesta päättää puolueen Hämeen piirijärjestö myöhemmin tulevana syksynä.

Perussuomalaisten Hämeen piiri valitsi jo kesäkuun loppupuolella 12 ehdokasta listalle. Lahtelaisista mukana ovat Ville-Veikko Elomaa, Saija Granlund, Rami Lehto, Mira Nieminen ja Tuomas Sorsa.

Keskustan Lahden paikallisyhdistys Keskusta-Klubi ry esittää Kaarina Suhosta eduskuntavaaliehdokkaaksi, myös puolueen paikallinen kunnallisjärjestö tukee esitystä.

Suhonen on aiemmin ollut Lahden valtuustossa, ja nykyään hän on aluevaltuustossa.