Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fraktaaleja ja kuolleita hyönteisiä Galleria Uuden Kipinän näyttelyissä

Galleria Uuden Kipinän tiloissa on esillä uusia näyttelykokonaisuuksia tämän viikon keskiviikosta alkaen.

Marjatta Hanhijoen näyttely nimeltä Silminnähden 2. on kooste tuotannosta noin 50 vuoden ajalta. Taitelija on tehnyt akvarelleja, piirustuksia, grafiikkaa ja valokuvia. Teosten aihepiirit vaihtelevat asetelmista interiööreihin, ihmisistä eläimiin, yksityiskohdista yleiseen.

Mikko Kallavuon Kvartsipölyä tuulessa -näyttely koostuu valokuvista, yhdestä videoteoksesta ja yhdestä maalauksesta. Aiemmin enemmän maalarina tunnetun tekijän tuotannossa valokuva ja video ovat alkaneet näytellä merkittävämpää roolia. Kallavuo on kiinnostunut erilaisten rakennusten historiasta. Hänen teoksissaan kuvat resonoivat menneisyyttä, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

Jan Jämsen yhdistää taidetta ja matematiikkaa niin sanotussa fraktaalitaiteessa.

– Fraktaalit eivät noudata euklidisen geometrian sääntöjä ja siksi ne voivat tuoda odottamattomia näkökulmia olemassa oleviin asioihin ja eri mittakaavojen erikoisuuksiin, Jämsén toteaa tiedotteessaan.

Marika Hyvärisen näyttelyn polttopisteessä ovat ”erilaiset painaumat ja painautumiset elävänä, maatuvana ja uudestisyntyvänä runoutena”. Maatuvaa -sarja muodostuu taiteilijan itsensä tekemille papereille koostetuista painaumista, ruosteesta, omatekoisista sienimusteista sekä kuolleina löydetyistä hyönteisistä. Äänityössä kimalaiset painautuvat oopiumunikkoon ja käyskentelevät sen terälehdillä. Näyttelyssä osa töistä kylvetään performanssin aikana multaan ja niiden itämistä seurataan.

Galleria Uuden Kipinän näyttelyt ovat avoinna yleisölle 17.8.–4.9.2022, ti-pe 12-18, la-su 12-16 (Kymintie 1).