Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urkuviikolla vesiurutkin soivat urkujen tahtiin

Kansainvälistä urkuviikkoa vietetään Lahdessa tällä viikolla 50-vuotisjuhlien merkeissä.

Esiintyjiksi on kutsuttu ulkomaisia taiteilijoita, jotka ovat usein esiintyneet urkuviikolla: Pariisin Notre-Damen katedraalin pääurkuri ja professori Olivier Latry, korealais-ranskalainen Shin-Young Lee, sveitsiläinen Guy Bovet ja ruotsalainen Hans-Ola Ericsson.

He jokainen soittavat oman soolokonsertin sekä esiintyvät yhdessä Urkumaraton-konsertissa keskiviikkona 10.8. kello 19 Ristikirkossa. Yle radioi konsertin suorana ja sen juontaa musiikkitoimittaja Kare Eskola.

Urkuviikon konsertteja ­järjestetään viikon mittaan Ristinkirkossa, Sibeliustalossa, Kouvolan keskuskirkossa ja Lahen lavalla kauppatorilla – soivatpa vesiurutkin urkumusiikkia Pikku-Vesijärven puistossa. Vesiurut pääsevät tanssahtelemaan digitaalisten urkujen tahtiin lauantaina 13.8. kello 13. Urkumaestrona on silloin Miikka Kallio, Jakke Saarinen soittaa rumpuja ja Markus Karekallas ohjaa vesiurkuja.

Urkuviikon vuoden taiteilija on Jimi Järvinen, jonka konsertti avasi urkuviikon maanantaina iltajuhlassa. Hän esiintyy myös Sinfonia Lahden urkusolistina perjantaina 12.8.

UMO Helsinki Jazz Orchestra esiintyy Urkuviikolla torstaina 11.8. Ristinkirkossa, kapellimestarina on Jukka Linkola ja urkusolistina Susanne Kujala. Ohjelmassa on muun muassa Markus Fagerrudin teoksen maailmankantaesitys.

Urkuviikon päätöskonsertissa esiintyy helsinkiläinen huippukuoro Kampin laulu johtajanaan Saara AiIakumpu, urkurina on Satu Ranta.

Urkuviikon näyttely on auki koko viikon Ristinkirkon alakerrassa. Urkuviikon historiikki julkaistiin maanantaina, sen on kirjoittanut YTM, toimittaja Merja Åkerlind.