Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pro Puun elokuun näyttely sukeltaa suomalaisiin myytteihin – seppämestari Kirsi Vahtera haluaa ­herättää tarinat eloon

Pro Puu -galleriassa on elokuun ajan esillä lahtelaisen seppämestari Kirsi Vahteran Myyttien kansa -näyttely, joka koostuu taotuista teoksista ja valokuvista.

Näyttely vie katsojan suomalaisten jumalatarten ja hengetärten maailmaan. Kruunuilla Vahtera herättää kiinnostusta suomalaista mytologiaa kohtaan ja nostaa esiin mytologiamme hahmoja ja tasa-arvoa.

– Työssäni hyödynnän raudan olemusta ja vahvaa luonnetta ilmaisun välineenä. Työskentelen pääosin perinteisin taontamenetelmin mutta käytän myös moderneja metallintyöstömenetelmiä, Vahtera kertoo.

– Muinoin tieto siirtyi eteenpäin opettamisen, runonlaulajien ja tarinoiden keinoin. Toivon voivani teoksillani tarjota jotakin samankaltaista: herättää taiteen keinoin näkemään lämmön ja vahvuuden juurissamme. Herättää tarinat eloon. Koskettaa sitä uinuvaa arvostusta omaa perintöämme kohtaan, hän toteaa.

Myyttien kansa -näyttely on esillä Pro Puu -galleriassa, Satamakatu 2 A, 30.8. saakka. Galleria on avoinna ma–pe kello 10–17 ja la kello 10–14.