Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wellamo-opiston kurssitarjonta verkossa kesälukemisena

Wellamo-opiston syksyn 2022 opetusohjelmaan voi tutustua jo nyt opiston verkkosivuilla. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 9. elokuuta.

– Moni miettii ja ehkä jo suunnitteleekin kiinnostavaa tekemistä syksylle. Wellamo-opiston tulevaan kurssitarjontaan voi tutustua, kun itselle sopii, kannustaa Wellamo-opiston rehtori Mari Ylä-­Sankola-Peltola.

Painettu opetusohjelma löytyy elokuun alusta Wellamo-opiston toimialueen kirjastoista, Lahti-pisteestä, kauppakeskus Triosta ja Karismasta sekä Suomalaisesta kirjakaupasta.

– Aiemmista vuosista poiketen opetusohjelmaa ei elokuussa enää jaeta seudun joka talouteen. Ohjelmaa on aiemmin painettu 95 000 kappaletta, tänä vuonna 10 000 kappaletta. Tällä ratkaisulla haluamme vahvistaa omaa ympäristövastuullista toimintaamme, korostaa Ylä-Sankola-Peltola.

Useilla jakelupisteillä halutaan rehtorin mukaan varmistaa, että painettua ohjelmaa edelleen kaipaavat voivat sellaisen hakea.

Opistossa on tarjolla muun muassa aina suosittuja liikunta- ja tanssi-, musiikki-, käsityö-, kieli-, kuvataidekursseja. Valittavana on myös uutuuksia ja aiempaa monipuolisemmin vastuullisuutta korostavia ja hyvinvointiin liittyviä kursseja. Perhekurssit tarjoavat mahdollisuuden harrastaa yhdessä lapsen kanssa, vaikkapa Lapsi aikuinen -leivontakurssilla.

Osa kursseista toteutetaan hybridinä, jolloin osallistuja voi halutessaan oppia kotona ja osa tulla paikan päälle. Hybridikursseina valittavana on esimerkiksi latinan alkeiskurssi, tanssijumppaa verkossa ja Korsnäsin villapaita -kurssi.

Esimakua uudistuneesta kurssitarjonnasta saa Wellamo-opiston Youtube-kanavalta Kurkistus kursseihin -videolta.

Opetus Wellamo-opistossa käynnistyy 29.8. alkaen. Lahdessa opetus alkaa uusissa tiloissa Paavolan kampuksella, joka rakentuu vaiheittain. Kampuksen yhteisiä opetustiloja käyttävät Wellamo-opisto, Taide- ja muotoilukoulu Taika sekä Gaudia-lukio.

Wellamo-opisto on Lahden kaupungin ylläpitämä, seudullinen kansalaisopisto Päijät-Hämeessä. Toimintaa on Lahdessa, Asikkalassa, Hollolassa, Kärkölässä, Myrskylässä, Orimattilassa ja Padasjoella.