Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesijärveen istutetaan syksyllä järvilohia

Hartwallin ja Lahden Vesijärvisäätiön yhteinen petokalakampanja saa jatkoa, kun järveen istutetaan syksyllä järvilohia.

Kampanjan tiimoilta Vesijärveä puhdistetaan juomia nauttimalla jo neljättä kesää. Vesijärveen on tähän mennessä solahtanut kymmeniätuhansia kaloja, ja syksyllä kampanja saa jatkoa, kun järveen muuttaa parvi järvilohia.

Vesijärvisäätiön ja Hartwallin petokalakampanja on monelle lahtelaiselle tuttu juttu, sillä sitä toteutetaan jo neljättä kesää. Joka kesä kampanjaravintoloista ja -kaupoista ostetut juomat ovat kasvattaneet syksyllä Vesijärveen istutetun kalaparven kokoa. Tänäkin vuonna Vesijärven kuntoa kohennetaan taas vichyn voimalla, ja mukana on ennätysmäärä eli 15 toimijaa Lahden seudulta – kauppoja, ravintoloita ja alkukesällä järjestetyt Soundfest-festarit.

Ensimmäisenä vuonna Hartwallin kanssa toteutettu kampanja toi Vesijärveen noin 2 000 varsin kookasta petokalaa ja seuraavana noin 50 000 pikkukuhaa. Viime syksynä järveen istutettiin tuhansia uusia kuha-asukkaita ja 500 kiloa komean kokoisia järvitaimenia.

Vesijärvi-säätiössä kampanjaan ollaan tyytyväisiä.

– Se on poikinut loistavia tuloksia. Vesijärven kunto kohenee, mutta vielä on paljon tekemistä, Vesijärvisäätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen kertoo.

– Tänä vuonna Hartwallin tuki kohdistuu mojovan kokoisten järvilohien istutuksiin. Niitä ei ole useinkaan saatavilla, mutta täksi kesäksi saimme tilattua uusia lohiasukkaita Vesijärveen. Järvilohi on tehokas hoitokalastaja ja varmasti myös virkistyskalastajien mieleen.

Vesijärvi kaipaa petokaloja, sillä vesistö tarvitsee eläinplanktonia pitämään levät aisoissa. Pikkukalat kuitenkin syövät ravinnokseen eläinplanktonia, joten tarvitaan reilusti petokaloja, jotka syövät pikkukaloja.