Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tohtoripromootio näkyy lauantaina katukuvassa – Akateemisen maailman arvokkain juhla ensimmäistä kertaa Lahdessa

Lahti isännöi tämän viikon lauantaina ensimmäistä kertaa tohtoripromootiota. Lahtelaiset pääsevät seuraamaan LUT-yliopiston akateemisia juhlaperinteitä, kun tohtoripromootio järjestetään tämän viikon lauantaina Lahdessa ensimmäistä kertaa.

Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi akateeminen juhlakulkue, jota yleisö on tervetullut seuraamaan. Kulkue lähtee noin klo 15 kaupungintalon puistosta ja siirtyy Ristinkirkon sankarihautausmaalle Harjukadun, Rautatienkadun, Aleksanterinkadun, kauppatorin, Mariankadun ja Kirkkokadun kautta.

Juhlakulkueeseen osallistuu satakunta henkilöä. Joukossa ovat muun muassa LUT:n rehtorit, dekaanit, professorit sekä tilaisuudessa nimitettävät tohtorit ja kunniatohtorit.

Kunniatohtoreiden joukossa on kansainvälisiä ja kansallisia vaikuttajia, paikallisesti tunnetuista nimistä esimerkiksi Lahden entinen kaupunginjohtaja Kari Salmi ja yrittäjä Jalo Paananen. Tohtoripromootio on arvokkain akateeminen juhlatilaisuus.

Lahti on ­toinen kampuskaupunkimme, ja haluamme olla vahvasti läsnä lahtelaisten ­mielissä ja arjessa.

LUT-yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa

– Lahti on toinen kampuskaupunkimme, ja haluamme olla vahvasti läsnä lahtelaisten mielissä ja arjessa. Meille on tärkeää, että Lahti näkyy ja kuuluu myös yliopistokaupunkina, rehtori Juha-Matti Saksa kertoo.

Myös LUT:n Lahden kampuksen koulutustoiminta vahvistuu. Syksyllä 2023 Lahdessa alkaa uusi, englanninkielinen Digital Systems and Service Development -maisteriohjelma, joka tuo alueelle lisää opiskelijoita sekä ohjelmisto- ja palvelumuotoiluosaamista. Uudessa ohjelmassa on tarjolla yhteensä 30 aloituspaikkaa. Hakuaika alkaa joulukuussa 2022.

– Aiemmin Lahdessa on voinut suorittaa liiketoimintapainotteisen Software Product Management and Business -maisteriohjelman. Uusi ohjelma painottuu enemmän tekniikkaan, LUT-yliopiston ohjelmistotekniikan professori Kari Smolander kertoo.

Uudella maisteriohjelmalla vastataan kasvaneeseen ohjelmisto-osaajien kysyntään. Ohjelmasta valmistuvat diplomi-insinöörit voivat työskennellä esimerkiksi älykkäiden digi- ja pilvipalveluiden, palvelumuotoilun, ohjelmistoarkkitehtuurin ja projektijohtamisen parissa.

LUT-yliopiston Lahden kampuksella voi tällä hetkellä suorittaa kahdeksan maisteriohjelmaa, joista seitsemän on tekniikan ja yksi kauppatieteiden alalta. Lisäksi Lahdessa voi suorittaa kolme englanninkielistä kandidaattiohjelmaa.

Yksi uusimmista tutkinto-ohjelmista on sähköisen liikenteen maisteriohjelma Electric Transportation Systems (DI), joka liittyy Lahteen perustettuun Suomen ensimmäiseen sähköisen liikenteen professuuriin. Professorina aloitti vastikään LUTista valmistunut sähkötekniikan diplomi-insinööri Lassi Aarniovuori, ja ensimmäiset opiskelijat aloittavat sähköisen liikenteen opintonsa ensi elokuussa.

Lisäksi LAB-ammattikorkeakoulussa alkaa ensi vuoden alussa uusi sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutus. Molempien koulutusten tavoitteena on kouluttaa osaajia muun muassa Lahdessa sijaitsevaan sähköisen liikenteen klusteriin, jossa on mukana yli 30 yritystä.