Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämäkin teksti muotoutui Launeen sorsalammikolla – kaupunki lisäsi ­ulkona sijaitsevien etätyöpisteiden ­määrää

Lahti otti viime vuonna ympäristöpääkaupunkivuoden merkeissä käyttöön Viita-metsätyöpisteitä ympäri kaupunkia. Pisteiden ideana on muistuttaa työelämän joustavuudesta ja luonnon rauhoittavasta vaikutuksesta.

Tänä vuonna etätyöpisteiden määrää lisättiin, ja uudet Viita-pisteet sijoitettiin Mukkulan tapahtumapuistoon ja Launeen keskuspuistoon.

Työpisteet on valmistanut Lahdessa paikallinen yritys Upwood design, ja suunnitteluvaiheessa oli mukana tiimi opiskelijoita LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista.

Kuusesta valmistettujen Viita-metsätyöpisteiden suunnittelussa näkyy ekologisuus, paikallisuus ja toiminnallisuus. Kaupungin tiedotteen mukaan ”tuotteen muotoilussa yhdistyy puiden pyöreys ja luonnon hengittävyys, jotka auttavat työpisteitä sulautumaan osaksi luontoa”.

Testasimme pisteen toimivuutta lyhyesti tekemällä tämän jutun viimeistelyn ja lehden sivulle asettelun Launeen puistossa sijaitsevalla työpisteellä.

Kokemus oli varsin miellyttävä ja suositeltava maanantain auringonpaisteessa. Keväinen tuulenhenkäys ja läheisistä puistosta kuuluva lintujen sirkutus toivat tervetullutta vaihtelua työpäivään. Pisteen työskentelykorkeus tuntui ergonomisesti onnistuneelta.

Lähistöllä oleva puistonpenkki oli riittävän kaukana: päivää paistattelevien eläkeläisten kevyt puheensorina kuului, mutta ei niin tarkasti, että olisi häirinnyt keskittymistä. Tässä avokonttorissa on riittävästi väljyyttä.

Metsätyöpisteet ovat asukkaiden käytössä toukokuusta syyskuun loppuun. Vaihtoehtoisia työskentely-ympäristöjä löytyy urbaanista puistosta syrjäisempiin metsäkohteisiin. Etätyöpisteitä löytyy tänä kesänä Launeen keskuspuistosta, Mukkulan tapahtumapuistosta, Lapakiston luonnonsuojelualueelta, Lanu-puistosta, Mustankallion mäeltä, Tapanilasta ja Radiomäeltä.

Työpisteiden tarkat sijaintikoordinaatit löytyvät nettiosoitteesta greenlahti.fi/tyopiste.