Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahden kirsikkapuistossa ensimmäinen kukinta käynnissä – lauantain avajaisissa tuulahdus japanilaista kulttuuria

Lahden ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kierroksen suosituin asukasidea oli kirsikkapuisto.

Launeen keskuspuiston yhteyteen Kaarikadun varrelle ja Kullankukkulan kupeeseen viime syksynä istutettu Lahden kirsikkapuisto on nyt ensimmäistä kertaa kukintavaiheessaan. Puiston avajaisia vietetään tämän viikon lauantaina kello 14 alkaen.

Avajaisten ohjelmassa on muun muassa tervehdyksiä, kirsikkapuiston muistokiven paljastus sekä musiikki- ja runoesityksiä.

Kitanami Taiko -ryhmä esittää taikorummuilla perinteisiä japanilaisia kappaleita. Vanhasta japanilaisesta runoudesta inspiraationsa saanut Ystävyyden puutarha -monitaideteos yhdistää runoutta, musiikkia ja liikettä. Lisäksi Lahden Yuko Aikikai esittelee japanilaista kamppailulajia aikidoa.

Kirsikkapuistossa on 55 kirsikkapuuta, joista 25 on saatu lahjoituksena Hokkaido–Suomi-yhdistykseltä. Taimet ovat lahja lahtelaisille Japanin ja Suomen diplomaattisuhteiden täyttäessä 100 vuotta. Puiston puulajit ovat rusokirsikka ja koristekirsikka, joissa on vaaleanpunaiset kukinnot.

Kirsikkapuisto toteutui Lahden ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin tuloksena. Puisto oli äänestyksen suosituin asukasidea.

Pääkirjastossa vietetään kirjaston kirsikankukkajuhlaa tämän viikon torstaina kello 17 alkaen Illan ohjelmassa on mangavinkkejä, kirjaston mangakokoelmaan tutustumista ja taidenäyttely. Illan vieraana on Antti Valkama Sangatsu Manga -kustantamosta.

Kesäkuussa pääkirjastolla järjestetään Ramstedt-seminaari ja -näyttely. Gustaf John Ramstedt (1873–1950) oli kieltenopettaja ja tutkimusmatkailija, joka asui perheineen Lahdessa vuosina 1903–1917. Ramstedt toimi Suomen Japanin, Kiinan ja Siamin asiainhoitajana Tokiossa ja oli mukana perustamassa Suomalais-Japanilaista yhdistystä.

Valokuvanäyttelyssä on ensimmäistä kertaa esillä Ramstedtin itsensä Lahdessa ottamia valokuvia sekä kuvia matkalta kumukkien asuinsijoille Aksaihin vuonna 1904. Näyttelyyn on saatu kuvien lisäksi myös kirjeitä ja materiaalia tutkimusmatkoilta.

Kirsikkapuiston avajaisten oheisohjelmaan kuuluu myös Koko Lahen kiertotalouspäivä, joka järjestetään Sopenkorven Takojankatu 5:ssä tämän viikon lauantaina kello 10–14. Maksuttomassa tapahtumassa esitellään kierto- ja jakamistalouden käytännön esimerkkejä sekä kestävää arkea.