Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljän maan parlamentaarikot tulevat Lahteen perinteiseen turnaukseensa

Eduskunnan urheilukerhon jalkapallojoukkue isännöi Neljän maan parlamenttiturnausta Lahdessa 26.–29.5.

Turnaus on järjestetty Suomessa viimeksi kuusi vuotta sitten. Käytännön järjestelyt Lahden kaupungin ja paikallisten toimijoiden kanssa ovat olleet käynnissä jo pitkään, sillä turnaus piti alun perin järjestää Suomessa jo vuonna 2020. Koronasta johtuen tapahtumaa on jouduttu siirtämään jo kaksi kertaa.

Turnaus on kansainvälisesti harvinaislaatuinen perinne.

Turnaus on kansainvälisesti harvinaislaatuinen perinne Euroopan parlamenttien välisessä liikuntatoiminnassa, sillä se järjestetään tänä vuonna jo 49. kerran. Perinteen aloittivat Itävallan, Saksan liittotasavallan ja Sveitsin parlamenttien jalkapallojoukkueet, jotka kokoontuivat ”Euroopan parlamenttien mestaruusturnaukseen” ensimmäisen kerran Sveitsin Altstättenissä vuonna 1971.

Kuudennessa turnauksessa vuonna 1978 turnauksen joukkuemäärä vakiintui neljään, kun mukaan hyväksyttiin Suomen eduskunnan joukkue. Suomen osallistumisen yhtenä kannustimena oli epämuodollisten keskusteluyhteyksien vahvistaminen keskieurooppalaisiin parlamentteihin.

Neljän maan kansanedustajien keskustelut ovat edelleen parlamenttiturnauksen merkityksen ytimessä, pelikentällä käytävän hyvähenkisen kamppailun ohella.

Paikalliset toimijat kantavat suurimman vastuun turnauksen toteuttamisesta. Lahden Reipas vastaa perjantain 27. ja lauantain 28.5. ottelujärjestelyistä Lahden stadionilla. Turnauksen yhteydessä vieraille esitellään lahtelaista urheiluosaamista ja kiertotaloutta, Lahtea yliopistokaupunkina sekä Lahden seutua yhtenä Euroopan parhaista ja vastuullisimmista matkailukohteista.

Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kisaa Lahden urheilukeskukseen perjantaina 27. ja lauantaina 28.5. Pelit pelataan päivittäin noin klo 10 – 15. Suomen joukkueen riveissä tunnetuimpia nimiä ovat kotikaupungissaan pelaava joukkueen kapteeni, ministeri Ville Skinnari (sd.) sekä puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.).