Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki aikoo ottaa isompaa roolia ukrainalaisten auttamisessa

Lahden kaupunki on ottamassa entistä vahvempaa roolia Ukrainan sotaa paenneiden ihmisten auttamisessa. Ajatuksena on, että kaupunki toimii avun koordinoijana.

– Keräämme tietoa ja yritämme tunnistaa, missä pitää sovittaa yhteen toimintoja, kaupunginjohtaja Pekka Timonen toteaa.

Ukrainalaisten auttajina on ollut monenlaisia toimijoita. Kaupunki ja hyvinvointiyhtymä ovat toteuttaneet omia lakisääteisiä tehtäviään, SPR on vastannut vastaanottokeskustoiminnasta, järjestöillä on ollut omia hankkeitaan ja yksityisten vapaaehtoisten käynnistämällä toiminta on laajentunut jo huomattavaksi. Myös tänne tulleet ukrainainalaiset ovat itse yhä enemmän mukana avustustoiminnassa.

Kaupungin tavoitteena on ottaa kokonaistilannetta haltuun ja auttaa eri toimijoita tekemään yhteistyötä entistä paremmin. Tarve tällaiselle toiminnalle on tunnistettu ja myös hyvinvointiyhtymä on pyytänyt kaupunkia ottamaan vetovastuuta asiassa.

– Mitä kukakin tekee, miten tilanne muuttuu, miten lait ja säännökset vaikuttavat, Timonen luettelee selvitettäviä kysymyksiä.

Tarvittaessa kaupungin toiminta voi Timosen mukaan olla myös hyvin konkreettista toimintaa, kuten ruokajakelun järjestämistä.

Kaupunki on nimeämässä selvitys- ja koordinointi tehtäviin kaksi henkilöä, jotka toimivat kutakuinkin päätoimisesti. He työskentelevät elinvoimajohtaja Markus Lankisen alaisuudessa.