Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahti tavoittelee näkyvyyttä Kymiringin kisaviikon aikana – kuluarvio lähes 300 000 euroa

Pyörät ja kuskit tulossa näytille Lahteen. Panostuksia myös kisa-alueen mainontaan ja medianäkyvyyteen. Kulut lähes 300 000 euroa.

Lahden kaupunki on toteuttamassa heinäkuussa Kymiringillä ajettavan Moto GP -kilpailun yhteydessä tapahtumia ja toimenpiteitä, joilla se pyrkii edistämään omaa näkyvyyttään.

Kaupunginhallituksen elinvoima- ja työllisyysjaostossa oli maanantaina esillä toimenpidekokonaisuus, jonka yhteenlaskettu hintalappu on alustavan arvion mukaan lähes 300 000 euroa.

Summa jakaantuu tarkemmin tällaisin osiin: tapahtuman aikainen näkyvyys tapahtuma-alueella 70 000 euroa, näkyvyys ja ohjelma Lahden keskustan ja sataman tapahtuma-alueella 30 000 euroa, medianäkyvyysratkaisut ja viestintätoimet (painottuen TV-näkyvyyteen sekä ennakkotilaisuuksiin) 180 000 euroa ja kaupungin omat kulut edellä oleviin toimintoihin liittyen 50 000 euroa.

Kaupunginjohtaja Pekka Timosen mukaan kaikilla näillä toimilla on yksi selvä tavoite.

– Leimata Kymiring Lahteen ja Lahden seutuun.

Timonen toteaa, että tällaiset toimenpiteet on syytä tehdä ensimmäistä kertaa järjestettävän Kymiringillä järjestettävän kisatapahtuman yhteydessä, koska toisella kerralla se olisi vaikeampaa.

– Arviomme toimenpiteiden tulokset ja katsotaan sitten, miten seuraavalla kerralla toimitaan.

Moto GP -viikonlopun mahdollisuuksista puhuessaan Timonen korostaa, että kansainvälinen näkyvyys on moninkertaista verrattuna esimerkiksi Lahden perinteisiin talviurheilutapahtumiin. Kymiringin osakilpailu televisioidaan 207 maahan ja lähetykset tavoittavat arviolta 428 miljoonaa. Hän onkin sitä mieltä, että Lahti on saamassa merkittävää näkyvyyttä kohtuullisin panoksin.

– Panostus on samaa luokkaa kuin Salppurin kisoihin.

Tavalliselle lahtelaiselle Iitissä järjestettävä kisatapahtuma näkyy keskustassa ja satamassa. Timonen on vielä vaitonainen yksityiskohdista, joista on tarkoitus tiedottaa myöhemmin.

Alustavia tietoja on kuitenkin jo saatavilla. Ajatuksena on, että kisapyöriä ja -kuskeja olisi nähtävissä Lahdessa järjestettävässä kisan ennakkotapahtumassa, joka järjestetään kilpailuviikon torstaina ja perjantaina. Kymiringin Moto GP -viikonloppu on 8.–10. heinäkuuta.

Jaostossa käsitellyssä päätösesityksessä on eritelty laajemminkin kaupungin markkinointi- ja viestintätoimien perusteita: ”Tapahtuma-aikaisella yhteistyöllä on välitön vaikutus kaupungin matkailutulon kasvattamiseen sekä kaupungin markkinointiviestinnän tehokkuuteen niin tapahtuma-alueella kuin sen ympäristössä. Tavoitteena on Lahden tunnettuuden ja vetovoiman yleinen lisääminen, mutta myös herättää kotimaisessa yleisössä kiinnostusta Lahden mahdollisuuksiin”.

Kaupunki on järjestämässä kisaviikonlopun yhteydessä myös kutsuvieras- ja sidosryhmätoimintaa yhdessä Kouvolan ja Lappeenrannan kaupunkien kanssa.