Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elämisen jäljet saavat näkyä – lapsiperheen kodissa on tilaa kierrätyslöydöille, kotoilulle ja kaikenkarvaisille ystäville

Onko sisustusfriikin asunnon aina oltava minimalistinen, puunattu ja tunnelmaltaan kutsuva kuin laboratorio? No ei todellakaan, sen voi todeta astuessaan Hannamari Kaskisen kotiin, jossa kauneus, kodikkuus ja käytännöllisyys lyövät kättä.

Vaikka sisustaminen on Kaskiselle rakas harrastus, ei kodin hänestä tarvitse olla kuin sisustuslehdestä, tärkeintä, että siellä on hyvä elää.

– Välillä tosin sisustamisen kanssa on vähän säätöä, nauraa työssäkäynnin ohessa myös chihuahua-rotuisia koiria kasvattava nainen.

Talossa telmuaa kuusi koiraa ja kaksi kissaa, mutta silti sohva on valkoinen eivätkä huonekalut ole järsittyjä. Kuulemma koirat ovat hyvin kasvatettuja eikä jokaista karvaa tai raapimajälkeä jakseta vahtia.

– Koirien kanssa kompromisseja pitää tietysti tehdä, kaiken pitää olla koneessa pestävää, myös mattojen.

Useimmin ideat tulevat, kun lötköttelen sohvalla jouten ja katselen ympärilleni.

Hannamari Kaskinen

Koti löytyi 18 vuotta sitten pariskunnan lapsuusmaisemista Venetsiasta, sen pohjaratkaisu ja valoisuus miellyttivät remonttitaitoista paria.

– Tämä oli ihan pommi, mutta tuntui heti meidän kodilta.

Vuonna 1964 rakennettu, 140-neliöinen talo on vuosien saatossa pistetty täysin uuteen uskoon. Muun muassa olohuoneesta on tehty ovi pihalle ja terassi muutettu ympärivuotiseen oleiluun sopivaksi vilpolaksi.

– Siellä on ihana nukkua, ja siellä istutaan iltaa ystävien kanssa.

Eletty elämä näkyy huonekaluissakin, sillä Kaskinen rakastaa kierrätystä. Maailma ei hänestä tarvitse uutta tavaraa, siksi hän tekee mieluummin löytönsä kirpputoreilta ja huutokaupoista. Uutena on ostettu lähinnä sohva, sängyt ja valaisimia.

– Rakastan vanhoja esineitä, sitä, että niillä on historia!

Löytönsä hän kunnostaa itse, usein ihan uuteen käyttöön. Vanhasta kehdosta hän värkkäsi koiran pedin ja senkistä keittiön saarekkeen.

– Tykkään rempata ja fiksata, olen laittanut meille lattiatkin kaksi kertaa. Tekemällä oppii! Kun teimme keittiöremppaa, hioin ja käsittelin pirttikaluston pöydän ja tein penkeistä keittiön hyllyt.

Hänestä hyvä sisustus luo tunnelmaa ja on asukkaiden näköinen.

– Itse suosin valkoista ja luonnonvärejä, mutta seassa pitää olla rouheisuutta ja tekstuuria. Yksityiskohtia rakastan, mutta niitä ei saa ylenpalttisesti.

Ideoita hän bongaa joskus Pinterestistä tai Instagramista.

– Mutta useimmin ideat tulevat, kun lötköttelen sohvalla jouten ja katselen ympärilleni.