Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Abeilla ansaitut penkkarit perjantaina – tämän kevään ikäluokka kävi ison osan lukiostaan poikkeusoloissa

Tämän vuoden abiturientit ovat Lahden historian ensimmäinen ja mahdollisesti myös viimeinen ikäluokka, joilla on penkkaripäivänään kirjaimellisesti ”aamuja nolla”.

Penkkarit järjestetään tämän viikon perjantaina, kun ylioppilaskirjoitusten viimeinen koepäivä on tänään keskiviikkona.

Alun perin penkkareita piti viettää jo 10. helmikuuta, mutta ne siirrettiin koronan takia huhtikuun ensimmäiseen päivään.

Siirrot ja poikkeusjärjestelyt eivät ole tänä keväänä kirjoittavalle abiturienteille mitään uutta, sillä he ovat käyneet lukionsa isolta osin poikkeusoloissa. Kolmessa vuodessa lukion suorittaville ainoastaan ensimmäinen syksy oli normaaliaikaa. Pian sen jälkeen alkanut korona-aika on näkynyt opiskeluarjessa monin tavoin. Ikäluokka tulikin viettäneeksi lukioajastaan huomattavan osan etäopetuksessa. Enemmän kuin mikään muu ikäryhmä, ellei etäopetukseen jouduta vielä palaamaan.

Penkkareiden siirtopäätöstä tehtäessä kuultiin opiskelijoita. Abiturienteista noin 90 prosenttia kannatti penkkareiden siirtämistä kyselyssä.

Perinteiseen tapaan abiturienteilla lastatut kuorma-autot ilmestyvät kiertämään toria perjantaina kello 12 aikoihin, joten karkinnälkäisten kannattaa olla silloin liikkeellä.

Edellisen kerran Lahdessa on päästy järjestämään penkkareita keväällä 2020, juuri ennen korona-ajan alkua.