Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tukikonsertteja Ukrainan hyväksi tällä viikolla Lahdessa – Ristinkirkossa kaksi konserttia keskiviikkona, sunnuntaina taiteilijat Felix Krohn -salissa

musiikkia ja sirkustaidetta.

Lahdessa järjestetään tällä viikolla ainakin kahtena päivänä tukikonsertteja, joissa kerätään rahaa ukrainalaisten hyväksi

Tämän lehden ilmestymispäivänä keskiviikkona 16.3. Ristinkirkossa järjestetään kaksi Apua Ukrainaan -hyväntekeväisyyskonserttia, alkaen kello 18 ja 21.

Esiintyjiksi ovat lupautuneet Aste, Aki Samuli, Brädi, Dimitri Keiski & Katja Lukin-Keiski, Heidi Pakarinen, Henry Friman, Ideaali & Jay Who, Ilpo Kaikkonen, Katariina Keinänen, Lahden Gospelkuoro, Marko Haavisto, Mikael Saari, Pauli Pietiläinen ja Teemu Harjukari. Lisäksi kuullaan konserttia varten koottua Apua Ukrainaan -bändiä.

Juontajina nähdään tangokuningatar Heidi Pakarinen sekä diakoniajohtaja Riku Suokas Lahden seurakunnista.

– Hädänalaisten auttaminen on meidän juttumme. Kun Ukrainan kansa on nyt hädässä, tällaisen konsertin järjestäminen on luonteva tapa auttaa. Hätä on nyt, joten meidän pitää reagoida nopeasti. Haluamme myös kutsua ihmisiä yhteen ja tarjota paikkaa, jossa omia tuntemuksia voi käsitellä yhdessä muiden kanssa. Kirkko on perinteisesti ollut paikka, josta saa turvaa, kertoo diakoniajohtaja Riku Suokas.

Konsertteihin on vapaa pääsy, ja niiden aikana kerätään kolehti. Lahjoituksen voi tehdä myös Mobile Paylla tai tilisiirtona. Yleisöllä on mahdollisuus keskustella konserttien yhteydessä seurakunnan työntekijöiden kanssa.

Konsertit järjestää Lahden seurakunnat yhteistyössä Lahden alueen muusikoiden kanssa.

Tämän viikon sunnuntaina nähdään Felix Krohn -salissa Lahden taiteilijoiden Apua Ukrainalle -tukikonsertti kello 17 alkaen.

Konsertissa ovat mukana Atte Härkönen, Teatteri Vanha Juko, Minja Koski, Salpauksen sirkuskoulu, Sinfonia Lahti, Anni Kajos, Pauliina Uusivirta, Julia Vuorinen, Lahden kaupunginteatteri, Raisa Vattulainen, Dimitar Popodimi, Tuomas Korkia-aho, Tiirismaan lukion tyttökuoro, Mikael Saari, Konservatorion oppilaat, Ti€napojat, Orimattilan teatterin Seitsemän veljestä työryhmä, Henri Tuominen jaLahden kansanopiston teatterilinja

Konsertissa kuullaan klassisia kappaleita, muistoja herättäviä balladeja, musikaalikappaleita ja runoutta. Ohjelmassa on myös akrobaattiesityksiä.

Konsertin tuotto menee kokonaisuudessaan Suomen Punaisen Ristin kautta Ukrainan sodassa kärsivien auttamiseen. Konserttiin on 15 euron hintainen pääsylippu. Lipunmyynti ovelta avautuu tuntia ennen konserttia.