Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Annetaan kaikki henkinen tukemme ukrainalaisille

Ukrainan ja Venäjän välinen sota alkoi viime torstaina.

Pitkin tietoverkkoja on jo vahvistunut kuva, että venäläisiä sotavankeja kohdellaan Ukrainassa Geneven sopimusten mukaisesti. Heidän annetaan soittaa perheilleen, kun taas venäläiset vaikenevat omien sotilaiden kaatumisesta.

Koko sodan näyttämö on länsimaittain katsottuna julkea ja kyyninen. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on noussut koko maailman sankariksi johtaessaan maataan edestä sotatilanteessa.

Ukraina tulee näkemään, että koko maailma on heidän puolellaan.

Venäjän nimetty johtohenkilö Vladimir Putin heitti diplomatian roskiin torstaina hyökätessä Ukrainaan. Mitä tulee presidentti Sauli Niinistöön, on hyvin outoa jos hän rupeaisi diplomaattiseksi Putinin kanssa.

Suomi ei voi tällä hetkellä edistää mitään yhteisiä asioita Venäjän kanssa ja jos se edistäisi, se tekisi sitä uuden hallinnon kanssa.

Tavallaan tuntuu syylliseltä elää tavallista elämää, kun toisaalla soditaan. Ajatukset ovat kuitenkin siellä, missä ei voida nukkua ohjusiskujen takia. Viattomat lapset kävelevät monta kymmentä kilometriä turvaan, että saavat elää rauhassa. Ukrainassa isät sotivat lastensa takia.

Tämä Ukrainan kriisi ei tee kuitenkaan eroa vuoden 2015 pakolaiskriisistä. Ihmisten välille on luotava yhtenäisyyttä, koska maailma on ahne, julkea ja epätasa-arvoinen paikka. Voisimme kaikki antaa ainakin henkistä tukea ukrainalaisille, sillä koskaan ei tiedä milloin on oma vuoromme.