Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tohtoripromootio toukokuussa ensimmäistä kertaa Lahteen – Sibeliustalolla luvassa miekkojen hiomista kuohuviinillä

Lahti isännöi keväällä ensimmäistä kertaa tohtoripromootiota, joka on arvokkain akateeminen juhlatilaisuus. LUT-yliopisto järjestää seitsemännen juhlallisen tohtoripromootionsa lauantaina 28.5. Lahden Sibeliustalolla.

Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi akateeminen juhlakulkue, jota yleisö voi kerääntyä seuraamaan. Kulkueen reitti ja kellonaika vahvistetaan myöhemmin.

– Lahti on toinen kampuskaupunkimme, ja haluamme olla vahvasti läsnä lahtelaisten mielissä ja arjessa. Meille on tärkeää, että Lahti näkyy ja kuuluu myös yliopistokaupunkina. Yhteistyö yritysten, kaupungin ja muiden sidosryhmien kanssa on ollut timanttista, rehtori Juha-Matti Saksa kertoo.

Tohtoripromootiossa juhlitaan valmistuneita nuoria tohtoreita ja nimetään 16 uutta kunniatohtoria. Kunniatohtorien joukossa on lahtelaistaustaisia vaikuttajia, kuten entinen kaupunginjohtaja, kaupunkineuvos Kari Salmi sekä Peikko Groupin perustaja Jalo Paananen

– Uusien kunniatohtoriemme joukossa on monia pitkäaikaisia yhteistyökumppaneitamme. Haluamme kiittää heitä hyvin sujuneesta yhteistyöstä ja tiivistää strategista kumppanuuttamme myös tulevaisuudessa, vararehtori Jaana Sandström kertoo.

Yksi uusista kunniatohtoreista on Andrizin toimitusjohtaja Wolfgang Leitner. LUT:n ja Andritzin yhteistyön myötä Lahden kampukselle rakennetaan parhaillaan modernia kuitutekniikan tutkimuskeskusta.

Kunniatohtorin arvo on yliopiston korkein huomionosoitus. Arvonimi myönnetään erityisen ansioituneelle henkilölle.

Promootioperinne sisältää runsaasti symboliikkaa. Tohtorinhattu symboloi vapautta ja tohtorinmiekka hengen asetta totuuden etsimisessä ja puolustamisessa. LUT:ssa väitelleistä tohtoreista miekkaa kantavat kauppatieteiden ja filosofian tohtorit. Tohtoripromootiossa miekat hiotaan asiaankuuluvin menoin tahkon ja kuohuviinin avulla.