Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahden sisaren kalenteri meni uusiksi – Vanhan Jukon hiihtonäytelmällä keväällä neljä esitystä

Vanhan Jukon kevään aikatauluihin muitakin muutoksia.

Myös Teatteri Vanha Juko on tehnyt pandemiasta ja siihen liittyvistä rajoituksista johtuen kalenteriinsa muutoksia. Jukon Kaksi sisarta -esityksen ensi-ilta siirtyy maaliskuun alkuun lauantaille 5.3. klo 19. Kevätkaudella esityksiä on vain neljä ja pidempi esityskausi siirtyy syksylle.

– Päätökset rajoitusten keventämisistä tulivat taiteellisesti ja tuotannollisesti ajatellen liian myöhään. Haluamme taata esityksellemme mahdollisimman pitkän ja rauhallisen esityskauden ja mahdollisimman monelle katsojalle tilaisuuden päästä katsomaan esitystä, sanoo Jukon taiteellinen johtaja ja esityksen ohjaaja Esa-Matti Smolander teatterin tiedotteessa.

Veikka Heinosen uusi kotimainen näytelmäteksti Kaksi sisarta on suuri valtakunnallinen tragedia lahtelaisessa olohuoneessa. Esitys kertoo perheestä, jonka uskonto ja suurin rakkaus on hiihtourheilu. Koko elämä on tehty töitä ja talkoita, harjoiteltu ja juostu suossa. Unelmien ja toiveiden täyttymys ovat kotikisat, Lahden MM-hiihdot 2001. Ja kaikki murskaantuu. Esitys on tarina hiihdosta ja täydellisestä omistautumisesta sille.

– Emme halua tinkiä esityksen taiteellisesta tasosta rajoitusten ja niiden aiheuttamien jatkuvien muutosten takia. Valmistamme esityksen ensi-iltaan rauhassa ja omista lähtökohdistamme käsin. Heti maaliskuun alussa nähdään, tervetuloa teatteriin, vihdoinkin! toteaa Smolander toiveikkaana.

Esitys toteutetaan yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa.

Kalenterimuutokset koskevat myös Jukon taidetilan avajaisia sekä Jukoklubia. Ville-Veikko Viikilän Jukoart-näyttely avataan lauantaina 12.3. ja Piia Viitasen Jukoklubi-keikka siirtyy syksyyn 29.10.

Päätökset rajoitusten keventämisistä tulivat taiteellisesti ja tuotannollisesti ajatellen liian myöhään.

Esa-Matti Smolander