Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ensimmäisellä aluevaltuustolla edessä iso urakka

Vastavalittu päijäthämäläinen aluevaltuusto saa vastaansa isoja haasteita, kun hyvinvointialue pyörähtää käyntiin. Aluevaaleissa oli havaittavissa demokratiavajetta. Kaikkialla Päijät-Hämeessä eivät aluevaalit kiinnostaneet kuten esimerkiksi Orimattilassa. Ja Hartola ei saanut omaa edustajaa valtuustoon.

Yhtenä tehtävänään kuitenkin hyvinvointialueella on järjestää tasapuoliset terveyspalvelut kaikille päijäthämäläisille. Siinäpä teille tehtävää, arvon aluevaltuutetut! Paras tilanne olisi se, ettei muutosta palvelutarjonnasta huomaisi ollenkaan.

Suurin kysymys on myös se, kuinka paljon voi antaa markkinoiden määrätä terveydenhuollon tarjonnasta. Etenkin kun valtio rahoittaa hyvinvointialueen toiminnan. Tärkein tehtävä on pitää budjetti raameissaan ja käyttää rahat siihen, mihin ne ovat tarkoitettu, eli tarpeellisiin palveluihin.

Seiniäkin tarvitaan. Aluevaltuuston täytyy päättää myös Nastolan terveyskeskuksen tilanne, koska tätä itäisen Lahden asukkaat odottavat. Väliaikaiset tilat ajavat asiansa väliaikaisesti. Ei enää saisi sortua entisen kaltaiseen yhtymäkokouksen pikkupolitikointiin, jossa matto vedetään ison väestöryhmän alta.

Lapiota tarjotaan, kuka sen ottaa?

Ei enää saisi sortua pikkupolitikointiin.