Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marko Jantusen leffaa kuvattiin Villiruusussa

Liipolan ostoskeskuksella Lahdessa oli tiistaina näkyvissä tavallisesta poikkeavaa toimintaa, kun parkkipaikalla roudattiin elokuvan kuvauskalustoa ja varusteltiin autoja liikkuvaa kohtausta varten.

Käynnissä oli jääkiekkoilija Marko Jantusen elämäntarinaan perustuvan elokuvan Laitapuolen hyökkääjä kuvaukset. Kuvausryhmä oli juuri saanut purkkiin ravintola Villiruusun sisällä kuvatun kohtauksen.

– Herra Jantunen on istunut oluella ja käynyt ystävänsä kanssa dialogin, valottaa Solar Filmsin linjatuottaja Maria Kaurismäki kohtauksen sisältöä.

Kuvauksia tehdään Lahdessa tällä viikolla vielä keskiviikkona, minkä jälkeen Lahdessa kuvattavat kohtaukset on saatu kuvattua. Ennen joulua kuvauksia tehtiin täällä jo viiden päivän ajan.

Lahden kohtauksia on kuvattu muun muassa Isku Areenalla, keskustassa ja Liipolassa.

– Elokuvassa on ­kaikkiaan paljon ­kuvauspaikkoja. Emme ole kovin kauan samassa paikassa ja siirtymiä on päivän sisälläkin paljon, Maria Kaurismäki kuvailee.

Lahdessa elokuvan työryhmän koko on ollut päivästä riippuen 35–40 henkilöä. Koronatilanne on vaikuttanut kuvauksiin ja kuvausryhmässä on ollut siitä johtuvia poissaoloja, mutta toistaiseksi kuvaukset on saatu toteutettua aiotulla tavalla.

Aleksi Mäkelän ohjaama elokuva on tarkoitus saada ensi-iltaan ensi syksynä.

Marko Jantusen roolissa nähdään Severi Saarinen. Toiminnallinen elokuva perustuu pääasiassa Jantusesta kertovan menestyskirjan Läpi helvetin muutamaan viimeiseen vuorokauteen Lahdessa vuonna 2015.