Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kempower sähköistää myös Australiassa - lahtelaisyhtiöllee merkittävä avaus toiselle puolelle maapalloa

Lahtelainen sähköautojen latausasemien ­valmistaja Kempower on aloittanut yhteistyön australialaisen JET Chargen kanssa. Kyseessä on maan suurin sähköautojen latausinfrapalvelujen tarjoaja. Yhtiö myy ja asentaa Kempowerin latausratkaisuja Australiassa ja pyrkii näin osaltaan nopeuttamaan maan siirtymistä vähäpäästöiseen liikenteeseen.

JET Charge otti yhteyttä Kempoweriin, kun yhtiö etsi liikuteltavaa, hyvin suunniteltua ja kestävää DC-pikalaturia australialaisten asiakkaiden tarpeisiin. Yhteistyö alkoi Kempowerin liikuteltavalla T-Series-laturilla, joka tarjoaa 40 kilowattia lataustehoa ja jolla on mahdollista ladata kahta autoa samanaikaisesti 20 kilowatin latausteholla. Yhteistyö on laajentunut myös kattamaan Kempower C-Series ja Kempower S-Series -sarjojen tuotteet, joita JET Charge asentaa parhaillaan latausasemille ja bussivarikoille Australiassa.

– On hienoa päästä viemään suomalaista pikalatausteknologiaa toiselle puolelle maailmaa. Kempowerin laturit on suunniteltu kestämään ääriolosuhteita kuten esimerkiksi Suomen talvea ja Australian kuumuutta. JET Chargesta olemme löytäneet kumppanin, joka jakaa meidän intomme sähköautoiluun ja ymmärtää Kempowerin teknologian arvon. Molemmat osapuolet ovat erittäin sitoutuneita sähköautoilun edistämiseen, Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki sanoo ­yhtiön tiedotteessa.

Australialaisyhtiön edustaja hehkuttaa lahtelaisen yhteistyökumppaninsa tuotteita.

– Kempowerin latureista näkee, että sähköautoilulle omistautuneet ihmiset ovat ne suunnitelleet. Suunnittelussa on panostettu juuri niihin yksityiskohtiin, joilla on merkitystä sähköautoilijoille arjen ajossa. Kempowerin tuotteiden laatu ja Chargeye -pilvipalvelu ovat omassa luokassaan. Olemme innoissamme siitä, että voimme edustaa Kempowerin tuotteita Australiassa ja samalla viedä vastuullista liikenteen sähköistämistä eteenpäin, toteaa JET Chargen toimitusjohtaja Tim Washington.

Tällä hetkellä alle kaksi prosenttia uusista Australiassa myydyistä autoista on sähköisiä. Marraskuussa 2021 Australian hallitus ilmoitti uudesta 250 miljoonan Australian dollarin (noin 160 miljoonan euron) tukipaketista, jolla vauhditetaan maan sähköisen liikenteen kasvua. Suunnitelma sisältää yhteistyön yksityisten yritysten kanssa 50 000 sähkö- ja vetyautojen latausaseman perustamiseksi.

Kempowerin latureista näkee, että sähkö­autoilulle omistautuneet ihmiset ovat ne suunnitelleet.

JET Chargen toimitusjohtaja Tim Washington

On hienoa päästä viemään suomalaista pikalatausteknologiaa toiselle puolelle maailmaa.

Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki