Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Musiikki luo toivoa Pimeästä valoon -konsertissa sunnuntaina

Lahtelaisin voimin järjestettävän Pimeästä valoon -konsertin solistina on tänä vuonna laulaja-lauluntekijä Samuli Putro. Konsertin ensiesitys nähdään Youtubessa sunnuntaina 21. marraskuuta alkaen kello 19.

Pimeästä valoon teki vuonna 2020 koronan takia digiloikan ja siirtyi Ristinkirkosta verkkoon. Toteutus onnistui, ja konsertti on kerännyt jo lähes 5 000 katselukertaa. Tapahtuma on nytkin päätetty toteuttaa seurakuntien Youtube-kanavalla.

Konsertti liittyy valtakunnalliseen päivään, jolloin kynttilät syttyvät itsemurhan tehneiden muistoksi. Se myös avaa paikallisesti valtakunnallisen mielenterveysviikon.

Konsertissa esiintyvät Putron ohella nastolalaistaustainen kontrabasisti Jarno ”Jape” Karjalainen sekä lahtelainen muusikko Miikka Kallio. Konsertin tavoitteena on luoda toivoa pimeän syksyn ja yhä jatkuvan korona-ajan keskelle.

– Pyrimme tuottamaan kotisohville lohtua ja valoa tuovan konsertin, kertoo Kallio.

Vuoden 2020 live stream -tuotannosta poiketen konsertti taltioidaan etukäteen.

Samuli Putro tuli tunnetuksi Zen Cafén laulajana, nykyisin häm tuottaa musiikkia itsenäisenä sooloartistina. Hänen tunnetuimpia laulujaan ovat esimerkiksi Olet puolisoni nyt ja Tavalliset hautajaiset.i Putro on käsikirjoittanut hiljattain Ylelle Putro puhuu kuolemasta -radio-ohjelmasarjan ja aloittelee paraikaa syyskiertuettaan.

Pimeästä valoon -tapahtuman järjestävät päijäthämäläiset mielenterveysjärjestöt yhdessä Lahden seurakuntien mielenterveystyön kanssa. Järjestöistä mukana ovat muun muassa Miete, Finfami, Lahden Klubitalo ja Lahden seudun kriisikeskus.

Pimeästä valoon -konsertin ensiesitys sunnuntaina 21.11. kello 19 Lahden seurakuntien Youtube-tilillä.