Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulupukki tulee torille lauantaina - kahden vuoden odotus palkitaan

Tätä on odotettu, ja lauantaina se sitten tapahtuu: joulupukki avaa joulukauden Lahden torilla perinteiseen tapaan. Lasten ohella innoissaan on Lahti Cityn toiminnanjohtaja Pipsa Wirtanen.

– Ihanaa, että pukki pääsee Lahden torille kahden vuoden tauon jälkeen!

Tapahtumaa on Wirtasen mukaan todella odotettu.

– Tori täyttyy varmasti, tuhansia katsojia odotamme.

Joulunavauksen kohokohtia ovat pukin ohella torikuusen valojen sytytys ja, mikäli sää sallii, jäätorin avajaiset.

Tapahtumat alkavat lauantaina 20. marraskuuta kello 10. Esiintymislavalla yleisöä viihdyttävät tutut musikanttitontut eli Miikka Kallio, Mikko Peltoniemi ja Mikael Saari, juontajana on Lotta Merenmies. Joulutunnelmaa virittävät lauluillaan myös Musiikkimarakatin lapset.

Se, millä pukki saapuu, on täysin arvoitus.

Lahti Cityn toiminnanjohtaja Pipsa Wirtanen

Päivän kohokohta eli pukin saapuminen koittaa kello 11. Tänä vuonna pukki ei kuitenkaan laskeudu torille helikopterilla, lähinnä turvallisuussyistä.

– Nykyään on drooneja ilmassa, joten siinä on riskinsä, pahoittelee Wirtanen, jonka mukaan pukin kopterille on aiemmin käynyt vaaratilanne, törmäys droonin kanssa oli silloin lähellä. Päätökseen vaikutti sekin, että helikopterilla lentäminen on aina säiden armoilla. Jäätori tarjoaisi oivan laskeutumispaikan, mutta jään kuntokin on lauhan sään takia kysymysmerkki.

Lahti Cityn tietojen mukaan jäätori on nyt viimeistä kertaa torilla, jatkossa luistelualue tehtäneen Kisapuistoon. Mahdollista siis on, että helikopteriperinne katkeaa.

– On epäselvää, mahtuisiko kopteri edes tulemaan torille jatkossa, pohtii Wirtanen.

Hän kuitenkin uskoo, että pukin saapuminen muullakin kulkupelillä on näkemisen arvoinen tapaus.

– Se, millä pukki saapuu, on kuitenkin täysin arvoitus, myhäilee Wirtanen.

Joulupukki kulkee lauantaina iltapäivällä kaupungin läpi, ja Triossa tarjoutuu tilaisuus myös kuvata lapsia pukin kanssa. Koronatilanteen takia järjestäjät kuitenkin toivovat, että turvavälit muistetaan.

– Pukkia ei voi halata, eikä pukin syliin pääse, harmittelee Wirtanen. Kuvauspaikalla onkin omat istuimet pukille ja lapsille. Hän toivoo ihmisten ottavan huomioon koronatilanteen ihmispaljoudessa.

– Ei ole pahitteeksi, vaikka aikuisilla olisi maskit.

Jäätorin avajaisten on määrä alkaa kello 12. Lehtemme painoon mennessä ei ollut vielä varmuutta siitä, saadaanko jää luistelukuntoon luvatun sateen takia. Mikäli jäälle päästään, sen ottavat avajaisissa haltuun Pekko Pelikaani sekä paikalliset muodostelmaluistelijat esityksillään. Luvassa on myös luisteluesitys Mikael Saaren esittämän Walking in The Air -sävelmän tahtiin. Avajaisissa nähdään myös Theatrum Olgan Lumikuningatar ja jääkarhuGnur. Jäätori avautuu yleisölle noin kello 14.

Torin joulukuusen kynttilät sytytetään kello 16.

Kuusen luo tulee tuttuun tapaan myös joulupukin kirjelaatikko, jonne lapset voivat jättää kirjeensä pukille. Pukki myös vastaa kaikkiin kirjeisiin, joissa on lähettäjän osoite mukana.

Lahti Cityssä odotukset joulukaupasta ovat korkealla.

– Kaupat odottavat vilkasta joulumyyntiä. Haluamme, että ihmiset viihtyvät keskustassa. Lähdetään kävellen liikenteeseen ja tuetaan paikallisia yrittäjiä, toiminnanjohtaja kannustaa.

Lahti Cityllä on meneillään myös havukampanja, jonka ideana on saada keskustan kaupat satsaamaan jouluso­mistukseen.