Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkopuisto syttyy värikkääseen hehkuun viikonloppuna

Suurikokoiset valoteokset valtaavat jälleen Malvan ja Malskin edustan Kirkkopuistossa. Valoteokset ovat nähtävissä tämän viikon lauantaista eli keskustan joulukauden avajaispäivästä aina tapaninpäivään asti.

Sateenkaaren väreissä loistavat valoteokset muuttavat museon edessä kulkevan Väinö Hovilan puistotien taianomaiseksi poluksi. Teoksissa hyödynnetään ultraviolettivaloa ja pimeässä hehkuvaa, fluoresoivaa maalia. Lämpöinen polku -nimeä kantava teoskokonaisuus on taiteilijaryhmän mukaan henkäys kesästä kylmenevän vuodenajan keskellä.

Teokset toteuttava Flowers of Life -ryhmä on kansainvälisestikin tunnettu suomalainen, pimeässä hohtavan decotaiteen osaaja. Ryhmän teoksia on nähty 24 maassa, muun muassa Meksikossa ja Portugalissa. Suomessa ryhmän valoteoksiin on voinut törmätä esimerkiksi Lux Helsingissä ja Korkeasaaressa. Ryhmä toteutti valoteoksia myös Lahteen vuoden 2020 lopulla.

– Valoteokset saivat viime vuonna niin lämpimän ja innostuneen vastaanoton, että halusimme tänäkin vuonna tuoda iloa ihmisten arkeen. Kaikki Kirkkopuiston teokset ovat Lahdessa ennennäkemättömiä, joten kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan valoteoksiin myös tällä kertaa, kannustaa Malvan amanuenssi Susanna Korhonen.

Teoksia pääsee katselemaan Kirkkopuistossa maksutta ympäri vuorokauden. Ulkona tapahtuvassa näyttelyssä jokainen näyttelyvieras voi itse huolehtia turvavälien pitämisestä.

Malva hehkuu paitsi Kirkkopuistossa, myös sisällä Malskilla 20. marraskuuta alkaen. Museokaupasta löytyy teemaan valikoituja, talven pimeyteen sopivia tuotteita.

Kaikki Kirkkopuiston teokset ovat Lahdessa ennennäkemättömiä, joten kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan valoteoksiin myös tällä kertaa.