Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aleksilla yhteensä 70 000 kulkijaa vähemmän - laskuritiedoissa selvä ero viime vuoteen

Aleksanterinkadun kulkijoiden määrä on vähentynyt elo–lokakuussa tuntuvasti viime vuodesta, ilmenee Lahti City ry:n keräämistä laskuritiedoista.

Suurin pudotus tapahtui elokuussa, jolloin Aleksilla oli noin 323  000 kulkijaa eli peräti 50 000 vähemmän kuin vuoden 2020 elokuussa. Tuolloin koronatilanne oli hellittänyt selvästi kesän aikana, mikä näkyi mm. ravintoloiden ja liikkeiden asiakasmäärissä. Samansuuntainen trendi jatkui myös tämän vuoden syksyllä, syyskuussa ja lokakuussa kirjattiin kumpanakin kuukautena noin 10 000 kulkijaa vähemmän kuin vuosi sitten.

Markkinapäivä on edelleen keskustan vilkkain päivä, mikä näkyi esimerkiksi tämän vuoden syyskuun tilastoissa. Markkinapäivänä mittarit rekisteröivät 15 755 kulkijaa. Hyvänä kakkosena oli kampanjapäivä Yhen illan juttu, jolloin liikkeellä oli 14 446 kulkijaa.

Viikon vilkkaimpia päiviä ovat yleensä perjantait. Tämän vuoden lokakuussa ensimmäinen perjantai voitti jo markkinapäivänkin. Syynä mahdollisesti se, että silloin rajoituksia purettiin ja Sokoksella vietettiin 3+1 päiviä. Perjantai 1.10. keräsi 14 481 kulkijaa, kun lokakuun markkinapäivänä luku oli 14 299.

Aleksanterinkadun etelä- ja pohjoispuolella on sekä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkujien määrää laskevat mittarit, jotka sijaitsevat Rautatienkadun ja Vesijärvenkadun välisellä alueella.

Mittaustuloksia voi seurata myös verkossa osoitteessa https://data.eco-counter.com/ParcPublic/?id=26#