Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden Lahden perustaja päätyi kaupunkilehdestä miljardibisnesten kimppuun

Lehtemme toinen perustaja Tero J. Kauppinen on ehtinyt tehdä elämässään muutakin kuin perustaa tämän lehden. Hän on tullut tunnetuksi kansainvälisenä liikkeenjohdon konsulttina. Kauppisen nimeä googlettava henkilö saattaa törmätä esimerkiksi Talouselämän juttuun vuodelta 2011, jossa hänet esitellään yhdessä Esa Saarisen kanssa guruna, jota lähes jokainen suomalainen johtaja on joskus kuunnellut. Helsingin Sanomat puolestaan kertoi vuonna 2017, että Kauppisen oppeja käytetään Wall Streetilläkin.

Uuden Lahden myytyään Kauppinen oli muun muassa perustamassa 25 maahan yrittäjävetoista koulutusorganisaatiota ja työskenteli 1990-luvulla viisi vuotta Yhdysvalloissa konsulttiyhtiön vetäjänä.

– Olen sanonut, että viisi vuotta jenkkien parhaiden yritysten kanssa vastasi kahden väitöskirjan oppimisprosessia, Kauppinen naurahtaa.

Ympyrät olivat aavistuksen isompia kuin lahtelaisessa kaupunkilehdessä. Kauppinen konsultoi muun muassa 300 000 työntekijää työllistänyttä jättiyritys Unileveriä. Uransa isoimmaksi haasteeksi hän mainitsee newyorkilaisen pääomasijoitusyhtiön kanssa tehdyn yhteistyökuvion, jossa tehtiin samanaikaisesti muutosta sataan yhtiöön. Kyse oli yhteensä 400 miljardin dollarin suuruisesta kokonaisuudesta.

Kauppinen asuu nykyään Espoossa. Hän on edelleen perustamansa VIA Group konsulttiyhtiön toimitusjohtaja. Toinen perustaja Risto Kauppinen viettää eläkepäiviään Vantaalla ja myös Nastolassa sijaitsevalla kesämökillään, joka toimi tukikohtana jo Uuden Lahden perustamisen aikoihinkin.