Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trion ilme uudistuu lähikuukausina – Aleksanterinkadun puolelle on tulossa laaja terassialue

Kauppakeskus Trio kokee syksyn ja ensi talven aikana kasvojen kohotuksen. Triossa alkaa Lahden keskustan kaupunkikuvaa muuttava julkisivuremontti, ja myös ravintolamaailma saa uuden terassialueen. Uudistuksella on tarkoitus selkeyttää Trion näkyvyyttä kaupunkikuvassa.

Lahden kaupunkikuvaan näkyvimmin vaikuttava muutos tapahtuu Trion Aleksanterinkadun ja Vesijärvenkadun julkisivuissa, joihin toteutetaan Trion toiseen kerrokseen ulottuvat ruskeat kehykset. Kehysten sisäreuna valaistaan, ja nykyisin julkisivussa olevat lipat ja liput rakenteineen poistetaan.

Trion Aleksanterinkatu 20:n sisäänkäynnistä on tarkoitus luoda nykyistä selkeästi kutsuvampi. Sisäänkäynnin yleisilme muuttuu, kun katoksen sekä sisäänkäynnin ikkunoiden kehykset ja ovien karmien väritys muutetaan mustaksi ja sisäänkäynnin yläpuolella oleva ikkunaseinä verhoillaan mustalla, valoa läpipäästävällä teräksellä. Lisäksi sisäänkäynnin katosaluetta laajennetaan ja tuulikaappi remontoidaan.

Aleksanterinkadun puolella sijaitsevan ravintolamaailman edustalle rakennetaan laaja terassialue, joka myötäilee rakennuksen kaarevaa muotoa. Terassialueen viihtyvyyttä lisätään tunnelmavalaistuksella sekä sijoittamalla sinne runsaasti viherkasveja.

– Haluamme parantaa ravintolamaailman uudella terassialueella Aleksanterinkadun puoleisen sisäänkäynnin näkyvyyttä sekä luoda viihtyisää, kutsuvaa tilaa kaupunkilaisille. Uudistuksen tarkoituksena on kokonaisuudessaan selkeyttää Trion näkyvyyttä kaupunkikuvassa, kertoo Cityconin liiketoimintajohtaja Mari Laaksonen.

Parhaillaan Triossa on meneillään myös kattoremontti sekä aurinkopaneeleiden asennus. Trion katolle tulee kaikkiaan 323 kappaletta aurinkopaneeleita, jotka tuottavat noin 100 megawattituntia energiaa vuosittain. Aurinkopaneelit ovat käytössä syys-lokakuun vaihteessa.