Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdoin pääsee festareille

Headland-musiikkifestivaalin järjestäjän Jori Roudon alkuvuosi on ollut täynnä epätietoisuutta. Viimeisen kuukauden aikana Routo ja muut Headlandin järjestäjät, Martin Mustonen ja Jani Sutelainen, ovat kuitenkin vihdoin saaneet varmuuden siitä, että festarit pystytään järjestämään.

– Korona on luonut paljon haasteita. Headland piti järjestää jo viime vuonna, mutta se jouduttiin perumaan, Routo kertoo.

Headland on uusi, täysi-ikäisille suunnattu musiikkifestivaali, joka järjestetään Niemen satamassa 30–31. heinäkuuta. Tapahtuman ydin on hyvä livemusiikki, ja sinne onkin valittu nimenomaan hyviä live-esiintyjiä. Listalta löytyvät esimerkiksi Reino Nordin, Kube, Ellinoora, Mikael Gabriel, Stig ja totta kai myös Aste, joka on Jani Sutelaisen artistinimi.

Tunnettujen nimien lisäksi tapahtumaan haluttiin myös sellaisia artisteja, joiden nimi ei ole kaikkien huulilla.

– Esimerkiksi Sara Siipola on tuore artisti eikä vielä suuren yleisön tiedossa. Väitän kuitenkin, että jokainen yleisössä tulee olemaan ihan että vau, kuka tämä on, Routo hehkuttaa.

Lisämausteena Headlandista löytyy kaikenlaista, mitä ei muilla Suomen festareilla nähdä. Niemen sataman rantaan on myyty muutama saunalautta, josta voi seurata keikkoja, ja tapahtumassa voi myös nauttia ravintola Rouxin kolmen ruokalajin illallisen.

Luvassa on kohtaamisia, iloa ja juhlaa hyvän musiikin kera.

Headlandin järjestäjä Jori Routo

– Yleisö kokee viikonloppuna jotain, mitä Lahdessa ei ole pitkään aikaan koettu. Luvassa on kohtaamisia, iloa ja juhlaa hyvän musiikin kera. Viikonlopusta tulee varmasti mieletön, Routo lupaa.

Festareista on pyritty tekemään mahdollisimman koronaturvalliset. Esimerkiksi yleisökapasiteettia on rajoitettu alkuperäisestä 10 000 henkilöstä 5 000:een, jotta yleisö pystyy nauttimaan festareista mahdollisimman väljästi. Headlandin nettisivuilla on myös kattavat turvallisuusohjeet, joissa muistetaan esimerkiksi turvavälien pitämisestä jonotustilanteissakin.

Idea Headlandiin syntyi tien päällä vajaa pari vuotta sitten. Routo soittaa rumpuja Sutelaisen bändissä, ja kaksikko oli keikkamatkalla Kajaaniin alkutalven räntäsateessa.

– Mietimme, että aina pitää ajaa toiselle puolelle Suomea keikalle, Lahdessakin pitäisi järjestää jotain. Ajatus lähti paisumaan saman tien, ja yhtäkkiä huomasimme, että meillähän on pienimuotoiset festarit. Tiivistettynä Headland on siis kahden luovan hullun pitkän ajoreissun lopputulema, Routo nauraa.

Myöhemmin myös Summer Up -festivaalin perustaja Martin Mustonen hyppäsi mukaan porukkaan, ja nyt Headland on paisunut yli kymmenkertaiseksi alkuperäisestä.

Ison tapahtuman järjestäminen vaatii aikaa, ja suuri osa Roudon kesästä onkin kulunut Headlandin parissa. Festarijärjestelyjen ohella hän on ehtinyt myös urheilemaan.

– Olen treenannut crossfittiä ja vetänyt Messilässä laskettelurinteitä ylös alas. Uinutkin olen melkein joka päivä.

Crossfit on myös osa Roudon työtä. Hän on rumpali ja yrittäjä, joka tekee musiikkijuttujen ohella myyntiä ja valmennusta Crossfit Lahdelle.

Rumpuja hän soittaa Asteen bändin lisäksi myös Sara Siipolan ja Ollien bändeissä. Kaikki kolme artistia esiintyvät Headlandissa, joten Roudon voi bongata viikonloppuna lavalla useamman kerran.

Festareiden jälkeen hänen suunnitelmissaan on lomailua, vaikka keikkojakin on tiedossa loppukesän viikonlopuille.

– Headlandin jälkeen puhelin lentää kyllä jonnekin syvälle järveen. Aion ottaa omaa aikaa ja kierrellä Suomen kaupunkeja tai lähteä vaikka patikointiretkelle.