Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Soitto soi Lahen Lavan avajaisissa

Lahen Lavan avajaisia juhlistetaan kauppatorilla lauantaina 3. heinäkuuta Lahden Kesänäyttämön voimin kello 12.

Luvassa on makupaloja Jaakko ja pavunvarsi -konsertista ja yleistä festivaalihumua. Päivän aikana esiintyjät jalkautuvat ympäri Lahtea pienissä ryhmissä ilahduttamaan kaupunkilaisia lyhyillä musiikkiesityksillä.

Kesänäyttämön väki ilahduttaa kaupunkilaisia musisoinnillaan jo perjantaina 2. heinäkuuta, kun Puksu-kaupunkijuna ottaa seurueen kyytiinsä iltapäivällä.

Toisen kerran kesänäyttämöläiset saapuvat keskustan lavalle markkinapäivänä keskiviikkona 7. heinäkuuta 9.30 ja 10.30. Esitykset ovat kaikille avoimia.

Kesänäyttämöllä Lahden kaupunki työllistää nuoria musiikin ja teatterin parissa jo 24. kerran. Tämän kesän produktiossa on mukana yhteensä 23 nuorta muusikkoa, näyttelijää, kulttuurituottajaharjoittelijaa, lavastaja-tarpeistonvalmistajaa sekä valo- ja ääniteknikko.

Peruuntuneen kesän 2020 jälkeen Lahden Kesänäyttämö valmistaa yleisön iloksi dramatisoidun konsertin Jaakko ja pavunvarsi -sadusta. Sibeliustalon Finlandia-klubilla lapsille ja lapsiperheille esitettävä konsertti saa ensi-iltansa lauantaina 10. heinäkuuta. Silloin selviää, kuinka käy Jaakolle, Leenu-lehmälle, Jättiläiselle ja kuka muniikaan kultamunia.

– Jaakko ja pavunvarsi kertoo tarinan toivosta, ystävyydestä ja unelmien tavoittelemisesta. Olen iloinen siitä, että tänä vuonna nuorten kesätyö toteutuu ja pääsemme pitkästä aikaa esiintymään yleisölle. Esiintymisen ilo välittyy takuulla myös katsojille, uskoo ohjaaja Sanna Heiskanen.

Produktion on dramatisoinut, säveltänyt ja sanoittanut Sanna Heiskanen, musiikin sovituksesta vastaa Erno Tiittanen.

Esitykset toteutetaan koronarajoitukset ja -turvallisuus huomioiden. Yleisökapasiteetista on käytössä vain pieni osa, katsomossa noudatetaan kahden metrin turvavälejä ja yleisö ohjataan omille paikoilleen ruuhkien ja ylimääräisten kontaktien välttämiseksi. Esityksessä suositellaan myös maskien käyttöä yli 10-vuotiaille katsojille.

Jaakko ja pavunvarsi – dramatisoitu konsertti lapsille ja lapsiperheille SibeliustalonFinlandia-klubilla (Ankkurikatu 7). Esitykset: La 10.7. klo 15, ensi-ilta, ti 13.7. klo 15 ja 18, to 15.7. klo 15 ja 18. Kesto: n. 50 min (ei väliaikaa). Liput: 8 € / 30 € (perhelippu, enintään 4 henkilöä).