Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungintalon väki muutti Fellmanniaan – uusi valtuusto kokoustaa auditoriossa

Kaupungintalon ensi viikolla alkava remontti tietää yli kahden vuoden evakkotaivalta talon 70 työntekijälle. Uusi osoite on entinen campusrakennus Fellmannia Kirkkokadulla.

Pari viikkoa kestänyt muutto on saatu likimain tehtyä.

– Tämän kokoluokan muutto on suunniteltava hyvin, se tapahtui vaiheittain. Kaikki ovat löytäneet paikkansa, ja lomille voidaan lähteä hyvillä mielin, summaa kaupunginsihteeri Janne Mäki.

Tiloissa viimeistellään enää kalusteiden sijainteja ja tehdään hienosäätöä.

Muuton ollessa päällä Kirkkokadun tiloihin murtauduttiin pariin otteeseen yöaikaan. Vorojen matkaan lähti ainakin kokoustilan iso näyttö. Poliisit tavoittivat tekijät.

– Vahingot olivat onneksi pienet. Kiinnitimme heti huomiota turvallisuuskäytäntöihin ja lisäsimme vartiointia, sanoo henkilöstöjohtaja Mira Keitaanranta.

Avaralta vaikuttaa!

Konserniohjauksen päällikkö Veli-Pekka Ignatius

Kaupungintalolta siirtyneen konsernipalvelujen henkilökunnan lisäksi Fellmanniassa työskentelevät jo entuudestaan sivistystoimen hallinto sekä konsernipalveluiden kehityspalvelut, eli kaikkiaan sinne on keskitetty 130 henkilön työtilat.

Myös kaupungintalon väki on ollut puolisentoista vuotta etätöissä.

– Jonkinlaiseen uuteen normaaliin ollaan palaamassa sitten kesän jälkeen, Janne Mäki sanoo.

Samalla totutellaan avokonttoriin omien huoneiden sijaan.

– On pitänyt ottaa huomioon uudenlainen toimintamalli eli miten Fellmanniassa opittavat käytännöt otetaan huomioon sitten kaupungintalossa reilun kahden vuoden päästä.

–  Eri muotoisiin työskentelytapoihin haetaan ratkaisuja, täällä on esimerkiksi ”puhelinkoppeja”, missä pystyy työskentelemään rauhallisemmassa ympäristössä.

– Avaralta vaikuttaa! kehaisee uuteen työpisteeseensä kotiutunut konserniohjauksen päällikkö Veli-Pekka Ignatius, kuulosuojaimet korvillaan. Hän kertoo viihtyneensä kaupungintalollakin.

– Haikeaa ei silti ollut lähteä. Se on entistä ehompi, kun päästään takaisin.

Suurempia muutostöitä tiloissa ei ole tehty, lähinnä tarkistettu tietoliikenneyhteyksiä.

Tulijalle näkyvin muutos on katutason sisääntuloaula, jonka muunneltavat tilat taipuvat kokoontumisiin ja tiedotustilaisuuksiin.

Uusi valtuusto aloittaa työnsä Fellmannian auditoriossa 16. elokuuta.

Paluu kaupungintalolle on elokuussa 2023. Kaupungintalolle siirtyvät silloin kaikki Fellmanniassa työskentelevät, myös sivistystoimen hallinto, sillä remontti tuo lisätilaa.

Korona-ajan etätyö tulee Janne Mäen mukaan heijastumaan käytäntöihin jatkossa.

– Kaupungintalolle pystytään sijoittamaan aikaisempaa enemmän työpisteitä. Samalla suunnitellaan, miten etätyö huomioidaan, jotta saadaan tilatehokkuutta nostettua.

Kaupunkilaisten asiointiin muutto ei vaikuta, koska asiakaspalvelu on keskitetty Trion Palvelutorille ja Lahti-pisteeseen.

Kaupungintalon perusparannuksella uudistetaan talotekniikkaa ja muokataan tilat nykytarpeisiin. Samalla parannetaan rakennuksen toimivuutta ja saavutettavuutta. Muun muassa sisäpiha katetaan, katto uusitaan ja tehdään esteetön sisäänkäynti Harjukadun puolelle.