Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torille nousee kesäksi Lahen Lava – tavoitteena tukea keskustan elinvoimaa ja elpymistä

Lahden torille toteutetaan kesäksi oleskelu- ja tapahtuma-alue ”Lahen Lava”. Torin tapahtumalavan varauslinkki on auennut tällä viikolla kaupungin verkkosivuilla.

Lava on osa kaupungin keväällä laatimaa korona-exit-suunnitelmaa, jolla on tarkoitus parantaa erityisesti kaupunkikeskustan elinvoimaa sekä toipumista koronan vaikutuksista. Elvyttämistoimenpiteitä toteutetaan osana #KesäKeskustassa -kampanjaa, johon voivat osallistua sekä yritykset että kaupunkilaiset. Kampanjan näkyvimpänä toimenpiteenä on kaupungin tapahtuma- ja oleskelualueen luominen torille heinäkuun alusta alkaen. Tapahtuma-alueella on esiintymislava, istuinpaikkoja noin 170 henkilölle, pientä puuhasteltavaa lapsille ja viheristutuksia. Alue rakentuu niin kaupunkilaisten iloksi kuin tapahtumajärjestäjien tueksi.

Alueen suunnittelusta vastanneet Muotoiluinstituutin opiskelijat Meri Majlund, Emma Hämäläinen ja Nina Lehto tarttuivat haasteeseen innolla.

– Lähtökohtana oli luoda avoin kohtaamispaikka kaikille lahtelaisille. Inspiroiduimme kesästä, väreistä ja luonnosta, joten halusimme näitä elementtejä hyödyntäen luoda viihtyisän ja positiivisen tilan torille. Suunnittelutyötämme ohjasivat vahvasti myös kierrätysmateriaalit, sillä halusimme tukea Lahden ympäristöpääkaupunkivuotta, kertoo Nina Lehto.

Koronavuoden jäljiltä kaupunki halusi luoda myös tapahtumajärjestäjille jotain yhteistä ja positiivista.

– Ideoinnin tuloksena syntyi halu tuottaa kiva ja helppokäyttöinen esiintymisareena, joka mahdollistaa pienten esitysten ja tapahtumien tekemisen sekä suurempien promoamisen aivan Lahden ytimessä, kertoo Lahden kaupungin tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä.

Lisätietoja tapahtumalavasta ja varauslomake ovat osoit- teessa www.lahti.fi/tapahtumajarjestajalle. Lomakkeella pystyy hakemaan yhden tai useamman esitysajan torille tapahtuma-alueen aukioloaikoina 1.7.–5.9.

 Lähtökohtana oli luoda avoin kohtaamispaikka kaikille lahtelaisille.

Muotoiluinstituutin opiskelija Nina Lehto