Ryhmäjumppia saa jälleen järjestää ulkona –Päijät-Häme saattaa päästä pois koronan leviämisvaiheesta ensi viikolla

Uusien ohjeistusten mukaan ulkotiloissa on nyt mahdollista järjestää enintään 50 henkilön ryhmäliikuntatapahtumia. Mirja Hussain

Uusi Lahti

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä kokoontui maanantaina arvioimaan epidemiatilannetta. Alueen koronaepidemia on edelleen rauhoittunut. Viime viikolla todettiin uusia koronatartuntoja kolmanneksen vähemmän kuin edeltäneellä viikolla. Tämä on ollut viime viikkojen aikana tavanomainen tartuntojen vähentymisen tahti.

Toistaiseksi alue on vielä leviämisvaiheessa, joka on virallisen luokituksen nimi vakavimmalle vaiheelle. Yhteistyöryhmä kuitenkin arvioi, että mikäli tilanne pysyy yhtä rauhallisena kuluvan viikon ajan, on 14.6. alkaen mahdollista siirtyä takaisin kiihtymisvaiheeseen. Termin osittaisesta hämäävyydestä huolimatta kyseessä olisi muutos parempaan päin, sillä kiihtymisvaiheella tarkoitetaan luokituksen toiseksi vakavinta vaihetta.

Tapausmäärä on kuitenkin vielä korkea.

Lisäksi tunnistamattomasta tartunnanlähteestä saatujen tartuntojen määrä on noussut.

Maanantaisen päätöksen mukaan aikuisten ryhmäliikuntaa on ollut mahdollista järjestää ulkotiloissa tämän viikon tiistaista alkaen. Osallistujamäärän tulisi olla enintään 50, mikä on yleisö- ja yksityistilaisuuksien henkilömäärän yläraja ulkotiloissa. Sisätiloissa aikuisten ryhmäharrastukset ovat vielä tauolla.

Viime viikolla kevennyksiä tehtiin koskien sisällä tapahtuvaa, alle 20-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoimintaa. Tällöin sallittiin sisätiloissa tapahtuva, korkeintaan 10 hengen ryhmien ryhmäharrastustoiminta terveysturvallisuutta noudattaen.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu viikoittain, ja arvioi mahdollisuutta keventää suosituksia ja rajoituksia epidemiatilanteen mukaan.

Kommentoi