Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakkapeliittapatsaan ympäristö uusiksi - nykyinen läpiajoliikenne estetään pollareilla

Hakkapeliittapatsaan lähiympäristöön on suunniteltu muutoksia, joiden tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Nykyään patsaan läheisyyteen on tullut autoliikennettä sekä Hämeenkadun että Aleksanterinkadun suunnalta, vaikka läpiajoliikenne ei olekaan sallittua kyseisellä Mariankadun pätkällä. Erityisesti Aleksanterinkadun suunnasta tuleva liikenne on heikentänyt jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta.

Nyt Mariankadun päähän asennetaan autoliikennettä estävät pollarit, jotka on tarpeen vaatiessa irrotettavissa kunnossapitoa ja pelastusliikennettä varten.

Patsasta nykyisin ympäröivät kivipollarit poistetaan ja niiden tilalle tulee penkkejä jokaiselle sivustalle.

Muitakin muutoksia tehdään koko Aleksanterinkadun ja Hämeenkadun väliselle Mariankadun osuudelle.

Nykyiset pylväsvalaisimet poistetaan. Niiden tilalle tulevia uusia valaisimia ei tarvita yhtä montaa, koska ne ovat valaistusteholtaan parempia. Puurivistön puuttuva lehmus korvataan uudella. Pyörätelineet uusitaan ja niiden määrää lisätään.

Hämeenkadun puoleisessa päässä olevien pysäköintipaikkojen lukumäärä muuttuu, kun itäpuolen ruutujen leveyttä korjataan helpottamaan alueella pysäköintiä ja alueelle lisätään yksi invapaikka lisää. Suunniteltuja pysäköintipaikkoja on 21 ja invapaikkoja 2. Nykyisin alueella on 25 pysäköintipaikka ja yksi invapaikka.

Tekninen ja ympäristölautakunta hyväksyi Mariankadun katusuunnitelman viime viikon kokouksessaan.