Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteria henkilökohtaisesti, videoina ja äänikuvaelmina – kaupunginteatterilla uusia kokeiluja koronakevään aikana

Lahden kaupunginteatterin henkilökunta tekee useita poikkeuksellisia projekteja kevään aikana.

Kevään projekteissa on esimerkiksi Zoom-tapaamisia tai live-esityksiä. Yksi näyttelijä kohtaa Zoomissa yhden kaupunkilaisen tai pienen ryhmän. Esitys joko runo, pieni monologi tai sanaton esitys. Esityksen lopuksi näyttelijä ja katsoja jakavat keskustelemalla kokemuksiaan koetusta.

Green Lahti -projektiin tuotetaan videomateriaalina tietoiskuja eri ympäristöteemoista. Materiaali rakennetaan teatterin ohjelmistossa olevien/olleitten roolihahmojen varaan. Tuhkimo opettaa miten välttää turhan tavaran ostamista, Saituri kokkeineen tutkii hanaveden laatua ja ruokahävikkiä, Viiru-kissa ja Katto-kassinen edistävät lähimatkailua.

Suomalaisia kansansatuja on saduista tehtyjä äänikuvaelmia. Sadut ovat vapaasti koulujen ja päiväkotien käytössä sekä teatterin kotisivujen kautta kaikkien saatavilla.

Lahti Lakes 2021 -symposiumiin valmistetaan Vesijärven historiaa käsittelevää kuvaelma. Symposiumissa on sekä kansainvälinen että kansallinen osuus, joista ainakin ensimmäinen toteutetaan virtuaalisesti. Kansainvälinen versio on englanninkielinen.

Amelia-tädin satutuokio on suunnattu päiväkodeille. Rajoitusten vuoksi se pidetään ulkona, päiväkotien läheisyydessä. Satujen teemat liittyvät luontoon ja ympäristön huomioimiseen.

Soiva satu toteutetaan yhteistyössä Sinfonia Lahden kanssa. Teos pohjautuu Lahden luontokohteisiin liittyviin tarinoihin.

Toukokuun aikana pyritään vielä järjestämään laulutuokioita palvelutaloihin. Tässäkin tapauksessa esiintyjät ovat ulkotilassa, mutta niin että katsojat voivat seurata konserttia parvekkeiltaan tai turvallisen välimatkan päästä.